2015-06-12 15:01

2015-06-12 15:01

Nästa vecka vänder det

GÄSTKRÖNIKÖREN: Bibbi Moberg

Nästa vecka är det midsommarafton och då vänder det och det blir mörkare. Och det är endast sex månader till julafton, tiden går så fort så det är svårt att hänga med. Hur ska man hinna med allt man ska göra när man är pensionär? Det kan man fråga sig. Jag brukar säga att det vore bra om veckan innehöll en dag till.

Men visst är det bra att vara engagerad och vara ute och träffa folk. Redan i år har jag varit på några resor.

Den första gick till Tyskland, där vi var en vecka. En av de föreningar jag är med i har en buss som är handikappanpassad, så det är inga svårigheter att komma av och på. Bussen har också helt underbara chaufförer som hjälper den som har det svårt med benen. Och sedan finns det goda vänner som alltid ställer upp.

 

Sedan var det en resa till Filipstad för att besöka Nils Ferlinmuseet. Den resan var det en annan förening jag är med i som anordnade. Vi hade under våren läst en studiecirkel om Nils Ferlin. Nu gick resan med bilar och återigen var det en god vän som ställde upp och körde mig i rullstolen.

Dagen var tyvärr lite regnig, och vilka vårdagar är inte det? Men vi hade tur när vi tog kaffepaus, då var det uppehåll, men utan sol förstås. Jag fick träffa denne skald på nära håll, då jag satte mig bredvid honom på bänken, där han sitter staty. Tyckte att han såg så ensam ut där han satt.

Nästa resa gick till Karlstad, åter med bussen med de underbara killarna, som trollar med dem som har svårt att röra sig. Inga problem, fast vi skulle ut och in flera gånger. I Karlstad besökte vi Sandgrund och tittade på Lars Lerins tavlor. Vilka tavlor, att någon kan måla så. Det var en stund man inte glömmer i första taget.

Sedan gick resan till Ikea där vi släpptes ut för att äta och handla om vi hade lust. Och lust hade de flesta av oss. Först god mat och kaffe, sedan kunde man åka runt på varuhuset. Som tur var så fanns det pilar att följa så man inte skulle gå vilse. Detta har jag en belägenhet att göra!

 

Det var stor plats för rullstolar och permobiler, tänk om det vore så i alla butiker och varuhus. Det är sällan man tar sig in med permbildarkobilen här hemma, för de flesta butiker har varor överallt och man vill ju inte köra ner något.

Jag passade på att inhandla lite husgeråd, bland annat en ny stekpanna. Den jag hade i mitt kök råkade ut för en liten olycka och blev aldrig sig lik efter detta.

Solen lyste lite på oss i Karlstad och när vi var åter hemma i Åmål så hade vi tagit solen med oss. Hoppas nu att denna sol kommer att lysa på oss alla hela sommaren, det behöver vi efter dessa regniga månader. Och eftersom halva året är kvar så hinner jag nog med det jag har planerat och en resa till.

Nästa vecka är det midsommarafton och då vänder det och det blir mörkare. Och det är endast sex månader till julafton, tiden går så fort så det är svårt att hänga med. Hur ska man hinna med allt man ska göra när man är pensionär? Det kan man fråga sig. Jag brukar säga att det vore bra om veckan innehöll en dag till.

Men visst är det bra att vara engagerad och vara ute och träffa folk. Redan i år har jag varit på några resor.

Den första gick till Tyskland, där vi var en vecka. En av de föreningar jag är med i har en buss som är handikappanpassad, så det är inga svårigheter att komma av och på. Bussen har också helt underbara chaufförer som hjälper den som har det svårt med benen. Och sedan finns det goda vänner som alltid ställer upp.

 

Sedan var det en resa till Filipstad för att besöka Nils Ferlinmuseet. Den resan var det en annan förening jag är med i som anordnade. Vi hade under våren läst en studiecirkel om Nils Ferlin. Nu gick resan med bilar och återigen var det en god vän som ställde upp och körde mig i rullstolen.

Dagen var tyvärr lite regnig, och vilka vårdagar är inte det? Men vi hade tur när vi tog kaffepaus, då var det uppehåll, men utan sol förstås. Jag fick träffa denne skald på nära håll, då jag satte mig bredvid honom på bänken, där han sitter staty. Tyckte att han såg så ensam ut där han satt.

Nästa resa gick till Karlstad, åter med bussen med de underbara killarna, som trollar med dem som har svårt att röra sig. Inga problem, fast vi skulle ut och in flera gånger. I Karlstad besökte vi Sandgrund och tittade på Lars Lerins tavlor. Vilka tavlor, att någon kan måla så. Det var en stund man inte glömmer i första taget.

Sedan gick resan till Ikea där vi släpptes ut för att äta och handla om vi hade lust. Och lust hade de flesta av oss. Först god mat och kaffe, sedan kunde man åka runt på varuhuset. Som tur var så fanns det pilar att följa så man inte skulle gå vilse. Detta har jag en belägenhet att göra!

 

Det var stor plats för rullstolar och permobiler, tänk om det vore så i alla butiker och varuhus. Det är sällan man tar sig in med permbildarkobilen här hemma, för de flesta butiker har varor överallt och man vill ju inte köra ner något.

Jag passade på att inhandla lite husgeråd, bland annat en ny stekpanna. Den jag hade i mitt kök råkade ut för en liten olycka och blev aldrig sig lik efter detta.

Solen lyste lite på oss i Karlstad och när vi var åter hemma i Åmål så hade vi tagit solen med oss. Hoppas nu att denna sol kommer att lysa på oss alla hela sommaren, det behöver vi efter dessa regniga månader. Och eftersom halva året är kvar så hinner jag nog med det jag har planerat och en resa till.

  • Bibbi Moberg