2018-07-07 09:00

2018-07-07 09:00

En äldreombudsman är prioriterad

Åmål: Det kommer att framgå för väljarna var vi står

Liberal Vision Åmål har inte beretts möjlighet att vara med i den valkompass när det gäller kommunalvalet de etablerade partierna fått vara. Det är ett antal frågeställningar som ska besvaras och förhoppningsvis kommer det på andra sätt fram till valet framgå för väljarna i Åmål var vi står i olika frågor.

En av frågorna handlar om i fall Åmåls kommun ska tillsätta en landsbygdsutvecklare. Det tycker vi är ett ganska dåligt förslag. Det bör kunna hanteras inom nuvarande näringslivsorganisation med annan offensivare och uppsökande inriktning, samt att kommunen återupptar det samarbete med byalagen den hade förr. Jag nämnde vid partiutfrågningen som byalaget i Fengersfors föredömligt arrangerade i början av maj, att man måste se på hur man gör i Säffle. Det handlar om att kopiera det Säffle gör med återkommande träffar för företagare kvällstid i de olika kommundelarna och dessutom att ha samverkan med föreningslivet och intresserade privatpersoner.

Vi anser att näringsliv och lokalt företagande är viktigt och att det finns välplanerad industrimark tillgänglig för etablering. Utan företag finns inte jobb som ger skatteintäkter, så då finns inga pengar att fördela till välfärden som barnomsorg, skola och vård. Vi måste samtidigt värna miljö och hållbar utveckling så vi har ett Åmål att lämna över till kommande generationer.

I Liberal Vision Åmål tror vi inte på att förbjuda tiggeri, vi måste motverka fattigdom. Inte heller tror vi på att förbjuda mobiltelefoner i skolan. Förhållningsregler för mobiltelefonanvändning bör utformas på olika skolor i samverkan mellan personal, elever och målsmän.

Mer personal behövs i skolan, framförallt för att stärka elevhälsan, men vi har också fler idéer om skolan. Vi måste ge barn och unga framtidstro.

Vi måste också värna om våra äldre. Det fanns ingen fråga om att ta till vara på äldres rättigheter, men vi vill prioritera att inrätta en äldreombudsman i kommunen.

Lisbeth Vestlund

Liberal Vision Åmål

En av frågorna handlar om i fall Åmåls kommun ska tillsätta en landsbygdsutvecklare. Det tycker vi är ett ganska dåligt förslag. Det bör kunna hanteras inom nuvarande näringslivsorganisation med annan offensivare och uppsökande inriktning, samt att kommunen återupptar det samarbete med byalagen den hade förr. Jag nämnde vid partiutfrågningen som byalaget i Fengersfors föredömligt arrangerade i början av maj, att man måste se på hur man gör i Säffle. Det handlar om att kopiera det Säffle gör med återkommande träffar för företagare kvällstid i de olika kommundelarna och dessutom att ha samverkan med föreningslivet och intresserade privatpersoner.

Vi anser att näringsliv och lokalt företagande är viktigt och att det finns välplanerad industrimark tillgänglig för etablering. Utan företag finns inte jobb som ger skatteintäkter, så då finns inga pengar att fördela till välfärden som barnomsorg, skola och vård. Vi måste samtidigt värna miljö och hållbar utveckling så vi har ett Åmål att lämna över till kommande generationer.

I Liberal Vision Åmål tror vi inte på att förbjuda tiggeri, vi måste motverka fattigdom. Inte heller tror vi på att förbjuda mobiltelefoner i skolan. Förhållningsregler för mobiltelefonanvändning bör utformas på olika skolor i samverkan mellan personal, elever och målsmän.

Mer personal behövs i skolan, framförallt för att stärka elevhälsan, men vi har också fler idéer om skolan. Vi måste ge barn och unga framtidstro.

Vi måste också värna om våra äldre. Det fanns ingen fråga om att ta till vara på äldres rättigheter, men vi vill prioritera att inrätta en äldreombudsman i kommunen.

Lisbeth Vestlund

Liberal Vision Åmål

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.