2018-06-14 08:55

2018-06-14 08:55

Sent tåg hem från Göteborg borde åtminstone testas

Åmål: Sista avgången är klockan 19.15

Kommunikation. Vi lever i en tid då vi reser allt mer i jobbet, för studier och på fritiden, en större del av resandet bör gå att göra med allmänna kommunikationer. Ska man resa till Göteborg så finns tidiga avgångar med tåg men inga sena avgångar åter till Åmål.

Vi är många som vill slippa ta bilen, få trängselskatt och parkeringsavgifter i Göteborg och vill därför ha en sen avgång till Åmål med tåg. I fjol våras så var det då många som tillsammans med mig skrev under ett medborgarförslag med anledning av detta. Vi är många som vill ha senare tåg från Göteborg och norrut, sista avgången från Göteborg är för närvarande kl. 19.15.

Kommunfullmäktige besvarade i oktober medborgarförslaget med att kommunen för återkommande dialogmöten med Västtrafik. Liberal Vision Åmål undrar nu vad som framkommer under dessa dialogmöten? Det angavs också en prislapp för dessa tåg, men om man då delar dessa kostnader med Mellerud och Säffle också, då blir det skillnad. Tycker nog göteborgarna borde stödja detta även ekonomiskt för de får då färre bilar till Göteborg.

Man hade ju till exempel vid dialogmöten kunnat göra upp om en försöksperiod i alla fall. Liberal Vision Åmål kommer att ta upp denna fråga på nytt och ifrågasätta vad som avhandlas på dessa dialogmöten och försöka få till en försöksperiod då något tåg eller möjligtvis buss går norrut senare på kvällen än nu. Vi måste kunna förflytta oss och jobba, studera och delta i fritidsaktiviteter på ett bättre, ekonomiskt, enklare och klimatsmart sätt.

Lisbeth Vestlund

Liberal Vision Åmål

Vi är många som vill slippa ta bilen, få trängselskatt och parkeringsavgifter i Göteborg och vill därför ha en sen avgång till Åmål med tåg. I fjol våras så var det då många som tillsammans med mig skrev under ett medborgarförslag med anledning av detta. Vi är många som vill ha senare tåg från Göteborg och norrut, sista avgången från Göteborg är för närvarande kl. 19.15.

Kommunfullmäktige besvarade i oktober medborgarförslaget med att kommunen för återkommande dialogmöten med Västtrafik. Liberal Vision Åmål undrar nu vad som framkommer under dessa dialogmöten? Det angavs också en prislapp för dessa tåg, men om man då delar dessa kostnader med Mellerud och Säffle också, då blir det skillnad. Tycker nog göteborgarna borde stödja detta även ekonomiskt för de får då färre bilar till Göteborg.

Man hade ju till exempel vid dialogmöten kunnat göra upp om en försöksperiod i alla fall. Liberal Vision Åmål kommer att ta upp denna fråga på nytt och ifrågasätta vad som avhandlas på dessa dialogmöten och försöka få till en försöksperiod då något tåg eller möjligtvis buss går norrut senare på kvällen än nu. Vi måste kunna förflytta oss och jobba, studera och delta i fritidsaktiviteter på ett bättre, ekonomiskt, enklare och klimatsmart sätt.

Lisbeth Vestlund

Liberal Vision Åmål

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.