2018-03-22 06:00

2018-03-22 06:00

Är SD värre än Nordkorea?

Skattepolitik: Nu blåser iskalla vindar

Dubbelmoral

Under vajande fanor i regnbågens alla färger marscherar våra folkvalda stolt i fronten på parader. Under parollen om alla människors lika värde och minoriteters rätt i samhället visar våra valda upp konsten att segla under falsk flagg.

I dagarna bjuder statsministern in alla partier till överläggningar om en ny skattereform. Ja, det vill säga alla utom SD, som inte får vara med och leka, eftersom de inte tillhör någon grupp om människors lika värde, utan anses vara persona non grata.

Nu blåser iskalla vindar i fanorna och de fagra orden blir till ett minne blott och mobbning på riksnivå har fått ett ansikte.

Statsministern och regeringens ministrar bjuder in och talar med representanter ifrån Nordkoreas regering, en av världens värsta diktaturer, men med SD:s folkvalda pratar man inte och indirekt omyndigförklarar man därmed alla svenska medborgare som röstat på partiet. Det är skillnad på olika.

Flamma stolt under dubbelmoralens fana...

Sven-Åke Runelid

Under vajande fanor i regnbågens alla färger marscherar våra folkvalda stolt i fronten på parader. Under parollen om alla människors lika värde och minoriteters rätt i samhället visar våra valda upp konsten att segla under falsk flagg.

I dagarna bjuder statsministern in alla partier till överläggningar om en ny skattereform. Ja, det vill säga alla utom SD, som inte får vara med och leka, eftersom de inte tillhör någon grupp om människors lika värde, utan anses vara persona non grata.

Nu blåser iskalla vindar i fanorna och de fagra orden blir till ett minne blott och mobbning på riksnivå har fått ett ansikte.

Statsministern och regeringens ministrar bjuder in och talar med representanter ifrån Nordkoreas regering, en av världens värsta diktaturer, men med SD:s folkvalda pratar man inte och indirekt omyndigförklarar man därmed alla svenska medborgare som röstat på partiet. Det är skillnad på olika.

Flamma stolt under dubbelmoralens fana...

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.