2018-03-01 06:00

2018-03-01 06:00

Sanda på gång- och cykelbanorna

Väghållningen: Vi kan ta en promenad

Svar

Kommentar till gatuchefen Niklas Ekbergs svar i PD 27/2 om omfattande vinterväghållningsinsatser:

Jag vet inte när och vad det kan ha varit för omfattande insatser, när det snöat två gånger i vinter. Men de senaste två veckorna har jag fått köra min fru till jobbet för att cykelbanorna inte har varit röjda. Och sand har vi inte sett till de senaste åren. Jo, förresten, jag såg att ni hade sandat den oasfalterade gatan på industriområdet, 300 meter lång, där Åmålsborna rastar sina hundar och där jag går. Jag tror det finns salt också.

De senaste två veckorna har man heller inte kunnat gå på gång- och cykelbanorna, då ni inte sandar utan bara har på lite sprängstenskorn som rullar under fötterna. På gatan kan man ju gå. Där har ni saltat så där går jag varje dag.

Jag vet att flera kommuner i dag sprutar het saltlösning på gång- och cykelbanorna , exempelvis i Örebro, får att få bort snö och is, just för att få folk att lämna bilen hemma. Men det är ju inte dom ni jämför med.

Hör av dig Niklas, så kan ag låna ut en cykel eller så kan vi ta en promenad. Vi vill ju vara världens bästa stad, så lyssna på dina arbetsgivare – oss skattebetalare – ändra er standard och använd åtminstone salt och sand.

Glenn Röstberg

Kommentar till gatuchefen Niklas Ekbergs svar i PD 27/2 om omfattande vinterväghållningsinsatser:

Jag vet inte när och vad det kan ha varit för omfattande insatser, när det snöat två gånger i vinter. Men de senaste två veckorna har jag fått köra min fru till jobbet för att cykelbanorna inte har varit röjda. Och sand har vi inte sett till de senaste åren. Jo, förresten, jag såg att ni hade sandat den oasfalterade gatan på industriområdet, 300 meter lång, där Åmålsborna rastar sina hundar och där jag går. Jag tror det finns salt också.

De senaste två veckorna har man heller inte kunnat gå på gång- och cykelbanorna, då ni inte sandar utan bara har på lite sprängstenskorn som rullar under fötterna. På gatan kan man ju gå. Där har ni saltat så där går jag varje dag.

Jag vet att flera kommuner i dag sprutar het saltlösning på gång- och cykelbanorna , exempelvis i Örebro, får att få bort snö och is, just för att få folk att lämna bilen hemma. Men det är ju inte dom ni jämför med.

Hör av dig Niklas, så kan ag låna ut en cykel eller så kan vi ta en promenad. Vi vill ju vara världens bästa stad, så lyssna på dina arbetsgivare – oss skattebetalare – ändra er standard och använd åtminstone salt och sand.

Glenn Röstberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.