2018-03-01 06:00

2018-03-01 06:00

Lyfta arvoden borde återbetalas

Kritik: Visar på maktfullkomlighet

Val

Tomas Lindström (-) framför kritik mot vissa förtroendevalda som är den officiella benämningen även när förtroendet saknas. Kommunalrådet tillbakavisar allt.

Kritiken mot utskottsval är sakligt korrekt och ger inte utrymme för kommunalrådets försök att släta över sina misstag. Hur utskotten skall väljas är en gammal och lättläst paragraf och enkel att följa.

Att utse sig själv till ordförande i arvodesberedningen visar maktfullkomlighet, inte så ovanligt. Men till det hör också att lyfta arvoden för ordförandeskapet ? De borde i så fall återbetalas.

I liknande fall för många år sen tillsatte kommunrevisionen en extern utredare som kom fram till att en förtroendevald begärt och fått ersättning för förlorad arbetsförtjänst för tid då inget arbete skulle ha utförts. Kanske en extern utredning behövs när partierna inte kan städa i egen kammare? Det är fler än arvodesberedningens ordförande som behöver granskas.

Snart är det val. Leta reda på någon som du kan ha förtroende för.

Håkan Sandberg

avsutten förtroendevald

Tomas Lindström (-) framför kritik mot vissa förtroendevalda som är den officiella benämningen även när förtroendet saknas. Kommunalrådet tillbakavisar allt.

Kritiken mot utskottsval är sakligt korrekt och ger inte utrymme för kommunalrådets försök att släta över sina misstag. Hur utskotten skall väljas är en gammal och lättläst paragraf och enkel att följa.

Att utse sig själv till ordförande i arvodesberedningen visar maktfullkomlighet, inte så ovanligt. Men till det hör också att lyfta arvoden för ordförandeskapet ? De borde i så fall återbetalas.

I liknande fall för många år sen tillsatte kommunrevisionen en extern utredare som kom fram till att en förtroendevald begärt och fått ersättning för förlorad arbetsförtjänst för tid då inget arbete skulle ha utförts. Kanske en extern utredning behövs när partierna inte kan städa i egen kammare? Det är fler än arvodesberedningens ordförande som behöver granskas.

Snart är det val. Leta reda på någon som du kan ha förtroende för.

Håkan Sandberg

avsutten förtroendevald

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.