2017-12-23 06:00

2017-12-23 06:00

Snöröjning svårt vid växlande väderlek

Vänterväder: Likvärdigt i Fengersfors och Å,mål

Svar

Svar på insändare om snöröjning i Fengersfors, i P2 19/12:

Vi tycker det är tråkigt om du upplever snöröjningen som du beskriver den i din insändare, det är inte alls vår ambition. Vår ambition är att snöröjning och halkbekämpning ska fungera på ett bra sätt för er som boende och trafikanter.

Normalt utförs snöröjning när det fallit kring 7 centimeter snö på lågtrafikerade gator i hela kommunen, det vill säga vanliga villagator såsom i Fengersfors. Men vi beaktar också när snöfallet skall sluta, veckodag och tid på dygnet.

Trafikverket som ansvarar för länsvägarna 2241 och 2242, där bland andra Fabriksvägen ingår, har andra kriterier och snöröjer därför oftare än kommunen, men de har också högre hastighet på sina vägar.

Vi följer väderutvecklingen kontinuerligt och försöker att beakta omslag i vädret för att få ett så bra resultat som möjligt till en rimlig kostnad. Vid väldigt växlande väderlek – som det var just vecka 50 med alltifrån snöfall och minusgrader under helgen till flera plusgrader med regn i mitten av veckan för att återgå till minusgrader – kan det dock vara svårt.

Lördag 10 december (v 49) hade det fallit uppemot 10 centimeter snö och då snöröjdes och sandades hela Fengersfors och Fröskog samhälle av vår entreprenör, därefter var det mildgrader med inslag av regn och därför inte fog för några snöröjningsinsatser, enligt vår bedömning.

Vi kan bara konstatera att vi under november-december snöröjt fyra gånger och sandat fyra gånger i Fengersfors, vilket är mer än eller likvärdigt med motsvarande gator i övriga kommunen.

Niklas Ekberg

gatuchef

Svar på insändare om snöröjning i Fengersfors, i P2 19/12:

Vi tycker det är tråkigt om du upplever snöröjningen som du beskriver den i din insändare, det är inte alls vår ambition. Vår ambition är att snöröjning och halkbekämpning ska fungera på ett bra sätt för er som boende och trafikanter.

Normalt utförs snöröjning när det fallit kring 7 centimeter snö på lågtrafikerade gator i hela kommunen, det vill säga vanliga villagator såsom i Fengersfors. Men vi beaktar också när snöfallet skall sluta, veckodag och tid på dygnet.

Trafikverket som ansvarar för länsvägarna 2241 och 2242, där bland andra Fabriksvägen ingår, har andra kriterier och snöröjer därför oftare än kommunen, men de har också högre hastighet på sina vägar.

Vi följer väderutvecklingen kontinuerligt och försöker att beakta omslag i vädret för att få ett så bra resultat som möjligt till en rimlig kostnad. Vid väldigt växlande väderlek – som det var just vecka 50 med alltifrån snöfall och minusgrader under helgen till flera plusgrader med regn i mitten av veckan för att återgå till minusgrader – kan det dock vara svårt.

Lördag 10 december (v 49) hade det fallit uppemot 10 centimeter snö och då snöröjdes och sandades hela Fengersfors och Fröskog samhälle av vår entreprenör, därefter var det mildgrader med inslag av regn och därför inte fog för några snöröjningsinsatser, enligt vår bedömning.

Vi kan bara konstatera att vi under november-december snöröjt fyra gånger och sandat fyra gånger i Fengersfors, vilket är mer än eller likvärdigt med motsvarande gator i övriga kommunen.

Niklas Ekberg

gatuchef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.