2017-12-07 06:00

2017-12-07 06:00

Ingen förstärkning till Dalslands startelva

Polissituationen: Alla nyförvärv hamnade i Trollhättan

Psalmsång?

Efter det senaste avsnittet av polisen på Dal, där en kvinnlig polis dök upp i manegen och rekommenderade polisledningen största möjliga tystnad, kommer en fortsättning:

Förra veckan anlände nya poliser till Östra Fyrbodals polisdistrikt. De var till antalet lika många som ett helt fotbollslag. Elva (11) nya poliser kom men ingen av dessa placerades i Dalslandspolisens startelva.

Alla nyförvärv hamnade hos polisen i Trollhättan, där det börjar bli trångt även på avbytarbänken. Polisen i Dalsland, som knappt får ihop fullt lag, får spela med de som finns och hoppas att ingen blir skadad. På Dalslandspolisens avbytarbänk är det lika tomt som i plånboken före avlöning.

I detta avsnitt får vi även stifta bekantskap med den polis, som i mars månad hoppade av i ren frustration och åkte till Norge för att koka asfalt. Han ville bli återanställd. Ett av villkoren, för att han skulle komma tillbaka, var att han fick jobba i Dalsland. Han nekades återanställning!

Man skulle kunna tro att dessa händelser är ”fake news” eller taget från Trumps twitterkonto, men så är inte fallet.

Nej, det är bara senaste nytt från maktens korridorer hos polisen i Östra Fyrbodal.

Dags för kommunalråden i Dalsland att ta ton likt tre tenorer och sjunga ut sitt missnöje innan de aktuella samarbetsavtalen skrivs under.

Varför inte träna in psalm 254 ”Löftena kunna ej svika...” för den kan säkert komma väl till pass förr eller senare.

Sven-Åke Runelid

Efter det senaste avsnittet av polisen på Dal, där en kvinnlig polis dök upp i manegen och rekommenderade polisledningen största möjliga tystnad, kommer en fortsättning:

Förra veckan anlände nya poliser till Östra Fyrbodals polisdistrikt. De var till antalet lika många som ett helt fotbollslag. Elva (11) nya poliser kom men ingen av dessa placerades i Dalslandspolisens startelva.

Alla nyförvärv hamnade hos polisen i Trollhättan, där det börjar bli trångt även på avbytarbänken. Polisen i Dalsland, som knappt får ihop fullt lag, får spela med de som finns och hoppas att ingen blir skadad. På Dalslandspolisens avbytarbänk är det lika tomt som i plånboken före avlöning.

I detta avsnitt får vi även stifta bekantskap med den polis, som i mars månad hoppade av i ren frustration och åkte till Norge för att koka asfalt. Han ville bli återanställd. Ett av villkoren, för att han skulle komma tillbaka, var att han fick jobba i Dalsland. Han nekades återanställning!

Man skulle kunna tro att dessa händelser är ”fake news” eller taget från Trumps twitterkonto, men så är inte fallet.

Nej, det är bara senaste nytt från maktens korridorer hos polisen i Östra Fyrbodal.

Dags för kommunalråden i Dalsland att ta ton likt tre tenorer och sjunga ut sitt missnöje innan de aktuella samarbetsavtalen skrivs under.

Varför inte träna in psalm 254 ”Löftena kunna ej svika...” för den kan säkert komma väl till pass förr eller senare.

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.