2017-12-06 06:00

2017-12-06 11:46

Åmålsbor i alla åldrar saknar reflexer

Trafiken: Barn ute i mörkret

Skärpning

Så här års blir det mörkt runt klockan 16 och ljusnar först vid 9 på morgonen. Ändå ser jag dag in och dag ut barn och vuxna, till fots och på cykel, utan minsta tillstymmelse till reflexer. Hur tänker ni Åmålsföräldrar som släpper ut 7–8-åringar i mörkret utan reflexer?

Även där gatubelysning finns är det omöjligt att hinna se ett barn i mörk overall springa ut på övergångsstället. Men det kanske inte är annat att vänta då jag ser minst varannan ungdom/vuxen i trafiken utan reflexer. Har ni ingen självbevarelsedrift? Har ni aldrig själva kört bil i mörker och tänkt på hur dåligt människor syns?

Dessutom borde Åmåls kommun (med hjälp/initiativ av Migrationsverket) dela ut reflexer och berätta om nödvändigheten för alla nyanlända som inte är vana med vårt nordiska vintermörker. Det är en ytterst billig livförsäkring.

Skärpning, åmålsbor, i alla åldrar!

Orolig trafikant

Så här års blir det mörkt runt klockan 16 och ljusnar först vid 9 på morgonen. Ändå ser jag dag in och dag ut barn och vuxna, till fots och på cykel, utan minsta tillstymmelse till reflexer. Hur tänker ni Åmålsföräldrar som släpper ut 7–8-åringar i mörkret utan reflexer?

Även där gatubelysning finns är det omöjligt att hinna se ett barn i mörk overall springa ut på övergångsstället. Men det kanske inte är annat att vänta då jag ser minst varannan ungdom/vuxen i trafiken utan reflexer. Har ni ingen självbevarelsedrift? Har ni aldrig själva kört bil i mörker och tänkt på hur dåligt människor syns?

Dessutom borde Åmåls kommun (med hjälp/initiativ av Migrationsverket) dela ut reflexer och berätta om nödvändigheten för alla nyanlända som inte är vana med vårt nordiska vintermörker. Det är en ytterst billig livförsäkring.

Skärpning, åmålsbor, i alla åldrar!

Orolig trafikant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.