2016-09-30 06:00

2016-10-03 12:41

Använd viltstängsel mellan Tösse och Åmål

Älgolyckorna: Hade inte staketet kunnat återanvändas?

Skaderisk

Under den senaste tiden har det varit sju älgolyckor i Åmål under cirka två veckors tid. De flesta olyckorna har skett mellan Tösse och Åmål. Det är inget nytt från i år. Men hur kommer det sig att man väljer att bespara viltstängsel på E45 mellan Åmål och Tösse? Hur många älgar ska bli påkörda, hur många människor ska behöva bli skadade, innan någon reagerar.

Vägen mellan Tösse och Ånimskog byggs för fullt just nu. Men när man ser att allt viltstängsel som tidigare varit på den sträcka har tagits ner, blivit ihoptryckt och kastat i en stor hög, växer en ilska inom mig. Hade inte staketet kunnat återanvändas som en provisorisk lösning mellan Tösse och Åmål, fram till att den vägen byggs om?

Jag vill inte ens tänka tanken på hur många tusentals kronor det är som ligger slängt i högen med viltstängsel. När jag ser staketet ligga slängt där i en hög och lämnat åt sitt öde så vägrar jag tro att det handlar om en ekonomisk fråga.

Det är inte bara en stor skaderisk med älgar på våra vägar. Det kostar oss pengar. Utryckning, eftersöksjägare och så vidare. Återigen leder jag tillbaka mig till att det inte kan handla om en ekonomisk fråga.

Så vad handlar det om?

H

Under den senaste tiden har det varit sju älgolyckor i Åmål under cirka två veckors tid. De flesta olyckorna har skett mellan Tösse och Åmål. Det är inget nytt från i år. Men hur kommer det sig att man väljer att bespara viltstängsel på E45 mellan Åmål och Tösse? Hur många älgar ska bli påkörda, hur många människor ska behöva bli skadade, innan någon reagerar.

Vägen mellan Tösse och Ånimskog byggs för fullt just nu. Men när man ser att allt viltstängsel som tidigare varit på den sträcka har tagits ner, blivit ihoptryckt och kastat i en stor hög, växer en ilska inom mig. Hade inte staketet kunnat återanvändas som en provisorisk lösning mellan Tösse och Åmål, fram till att den vägen byggs om?

Jag vill inte ens tänka tanken på hur många tusentals kronor det är som ligger slängt i högen med viltstängsel. När jag ser staketet ligga slängt där i en hög och lämnat åt sitt öde så vägrar jag tro att det handlar om en ekonomisk fråga.

Det är inte bara en stor skaderisk med älgar på våra vägar. Det kostar oss pengar. Utryckning, eftersöksjägare och så vidare. Återigen leder jag tillbaka mig till att det inte kan handla om en ekonomisk fråga.

Så vad handlar det om?

H

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.