2016-09-23 22:21

2016-09-23 22:21

Fast anställd personal får jobb i sista hand

Åmål: Angående tidigare svar från politiker

Svar på insändaren ”Bemanningsprojektet är inget valfläsk”, undertecknad av Ewa Arvidsson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, och Jan-Erik Samuelsson, chef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Det förslag som efterfrågas i insändaren ”Ingen bra stämning inom vården” den 10 september är att personalen vill ha tillbaka systemet Freetime där personalen kunde lägga sig tillgänglig och på så vis bokas och höja sin sysselsättningsgrad.

Det som händer i kommunen nu är att politiker har beslutat att starta ett projekt som endast gagnar vissa. De andra får vänta tills hela projektet är klart 2018 och ska därmed vara nöjda med sin grundtjänst på till exempel 75 procent. Det blir många tusenlappar på en månad. Är detta solidariskt?

Heltidsprojektet i sig är positivt. Men i dagsläget är fast anställd personal sist på prioriteringslistan då i första hand bemanningsenheten blir bokad. I andra hand timvikarier med och utan utbildning och i sista hand, oftast med mycket kort varsel, blir vi fast personal med upp till 30 år och mer i yrket inringda.

Det är detta som skapar frustration, att man med lång erfarenhet, engagemang och vilja inte har samma möjligheter som vikarier att få höja upp sig. Vissa vikarier får jobba heltid och mer därtill.

Ordinarie personal inom vården

 

Det förslag som efterfrågas i insändaren ”Ingen bra stämning inom vården” den 10 september är att personalen vill ha tillbaka systemet Freetime där personalen kunde lägga sig tillgänglig och på så vis bokas och höja sin sysselsättningsgrad.

Det som händer i kommunen nu är att politiker har beslutat att starta ett projekt som endast gagnar vissa. De andra får vänta tills hela projektet är klart 2018 och ska därmed vara nöjda med sin grundtjänst på till exempel 75 procent. Det blir många tusenlappar på en månad. Är detta solidariskt?

Heltidsprojektet i sig är positivt. Men i dagsläget är fast anställd personal sist på prioriteringslistan då i första hand bemanningsenheten blir bokad. I andra hand timvikarier med och utan utbildning och i sista hand, oftast med mycket kort varsel, blir vi fast personal med upp till 30 år och mer i yrket inringda.

Det är detta som skapar frustration, att man med lång erfarenhet, engagemang och vilja inte har samma möjligheter som vikarier att få höja upp sig. Vissa vikarier får jobba heltid och mer därtill.

Ordinarie personal inom vården

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.