2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

Införselförbud av föråldrade kulturer

Sverige: Här gäller våra vedertagna seder och bruk

Våra samhällsfunktioner, som är dimensionerade för det svenska normalbehovet, utsätts för ett hårt tryck när nyanlända ska tillgodoses utöver våra egna.

Överfyllda väntrum vid våra vårdinrättningar med tröttkörda läkare som går på knäna in i väggen. Vårdpersonal har fått nog och hyperventilerar av stress när de känner sig otillräckliga.

Det råder brist på lärare och bostäder. Studenter får ligga i sovsalar på madrasser och ungdomar kan inte flytta hemifrån.

I invandrartäta förorter utkämpas gatustrider med bränder, stenkastning och makten mellan kriminella gäng fördelas med våld. Händelser som kräver extra insatser av polis och räddningspersonal, allt sammantaget pressas våra samhällsresurser till bristningsgränsen.

Vissa personer med invandrarbakgrund kan inte rätta in sig i de svenska leden och lägga ifrån sig den felaktiga beteenderyggsäck de hade med sig. Vi erbjuder dem som kommer hit ett bra liv med ett stort kulturellt framdukat smörgåsbord och borde ställa krav på att nyanlända ska ta seden dit de kommer. Det borde vara införselförbud av vissa föråldrade kulturer och beteenden. De kan man lämna vid gränsen eller glömma kvar i landet man lämnade.

Politiker börjar prata om svenska värderingar, men än är det bara kravlöst dösnack.

Bestäm att i Sverige gäller – utöver våra lagar – även våra vedertagna seder och bruk. Take it or live it! Att besluta om något som borde vara självklart kan väl inte vara så svårt?

Sven-Åke Runelid

Våra samhällsfunktioner, som är dimensionerade för det svenska normalbehovet, utsätts för ett hårt tryck när nyanlända ska tillgodoses utöver våra egna.

Överfyllda väntrum vid våra vårdinrättningar med tröttkörda läkare som går på knäna in i väggen. Vårdpersonal har fått nog och hyperventilerar av stress när de känner sig otillräckliga.

Det råder brist på lärare och bostäder. Studenter får ligga i sovsalar på madrasser och ungdomar kan inte flytta hemifrån.

I invandrartäta förorter utkämpas gatustrider med bränder, stenkastning och makten mellan kriminella gäng fördelas med våld. Händelser som kräver extra insatser av polis och räddningspersonal, allt sammantaget pressas våra samhällsresurser till bristningsgränsen.

Vissa personer med invandrarbakgrund kan inte rätta in sig i de svenska leden och lägga ifrån sig den felaktiga beteenderyggsäck de hade med sig. Vi erbjuder dem som kommer hit ett bra liv med ett stort kulturellt framdukat smörgåsbord och borde ställa krav på att nyanlända ska ta seden dit de kommer. Det borde vara införselförbud av vissa föråldrade kulturer och beteenden. De kan man lämna vid gränsen eller glömma kvar i landet man lämnade.

Politiker börjar prata om svenska värderingar, men än är det bara kravlöst dösnack.

Bestäm att i Sverige gäller – utöver våra lagar – även våra vedertagna seder och bruk. Take it or live it! Att besluta om något som borde vara självklart kan väl inte vara så svårt?

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.