2016-08-03 12:36

2016-08-03 12:37

Kör som idioter på stans gator

TRAFIKEN: Olyckan kom inte som någon överraskning

Vad hjälper det om det kommer ett fordon i vansinneshastighet och kör rätt in dig?

Då har det oundvikliga skett, det som många åmålsbor nästan bara har väntat på: en motorcykelolycka efter vansinnesfärd i centrala Åmål. Jag tycker verkligen rejält synd om de oskyldiga som satt i bilen när det small i torsdags.

Olyckan kom nog inte som en överraskning för de flesta invånarna här i staden eftersom det far fram ytterligare fyra-fem motorcyklar som kör som idioter på stans gator. Detta straffar sig till slut. Som tur är har inga oskyldiga, mig veterligen, hittills blivit ihjälkörda i sommar. Om dessa respektlösa förare är kapabla att utföra någon form av tankeverksamhet undrar jag verkligen hur de tänker?

På sträckan mellan Södra skolan och infarten till Karlbergsgymnasiet händer det dagligen att motorcyklar – och för all del även bilar – trycker upp hastigheten i över 120 km/h. Där är hastigheten begränsad till 50 och det finns tre övergångsställen. Det kan vara bra att veta att detta oftast sker mellan kl. 17-19, så att ni ser er för lite extra när ni korsar vägen.

Det kanske hjälper. Eller inte.

Livrädd

Då har det oundvikliga skett, det som många åmålsbor nästan bara har väntat på: en motorcykelolycka efter vansinnesfärd i centrala Åmål. Jag tycker verkligen rejält synd om de oskyldiga som satt i bilen när det small i torsdags.

Olyckan kom nog inte som en överraskning för de flesta invånarna här i staden eftersom det far fram ytterligare fyra-fem motorcyklar som kör som idioter på stans gator. Detta straffar sig till slut. Som tur är har inga oskyldiga, mig veterligen, hittills blivit ihjälkörda i sommar. Om dessa respektlösa förare är kapabla att utföra någon form av tankeverksamhet undrar jag verkligen hur de tänker?

På sträckan mellan Södra skolan och infarten till Karlbergsgymnasiet händer det dagligen att motorcyklar – och för all del även bilar – trycker upp hastigheten i över 120 km/h. Där är hastigheten begränsad till 50 och det finns tre övergångsställen. Det kan vara bra att veta att detta oftast sker mellan kl. 17-19, så att ni ser er för lite extra när ni korsar vägen.

Det kanske hjälper. Eller inte.

Livrädd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.