2016-07-30 06:00

2016-07-30 06:00

Häpna och glada över glatt tillrop

SOLSKENSHISTORIA: Kärlek lönar sig i längdenBritt, 81, Gunilla, 71, och Ulla, 83

”Hej, damerna – så fina ni är i kväll!”

Citatet kommer från en ung pojke.

Vi är tre äldre damer, som under bluesveckan tar en promenad genom Örnässkogen. Där möts vi av tre unga pojkar, som kommer springande. Den ene i 10–12 årsåldern hälsar glatt: ”Hej, damerna – så fina ni är i kväll”. Och sedan försvinner dom.

Vi damer står häpna kvar och tittar glada på varandra. Kanske ser vi inte så illa ut (vi hade faktiskt klätt upp oss).

Nu är inte utseendet det viktigaste - utan den spontana hälsningen. Glatt och frimodigt, utan någon negativ underton. Naturligtvis kände vi oss uppiggade och stolta. Men kanske mest imponerade av den frimodiga attityden från en ung människa.

Drömmen vore ju att dessa ord skulle nå ungdomarna själva. Lite långsökt, men kanske finns det någon förälder, som läser detta och som kan bli stärkt i sin strävan att fostra sina barn till att vara artiga och snälla.

”Love and peace” – det lönar sig i längden.

Citatet kommer från en ung pojke.

Vi är tre äldre damer, som under bluesveckan tar en promenad genom Örnässkogen. Där möts vi av tre unga pojkar, som kommer springande. Den ene i 10–12 årsåldern hälsar glatt: ”Hej, damerna – så fina ni är i kväll”. Och sedan försvinner dom.

Vi damer står häpna kvar och tittar glada på varandra. Kanske ser vi inte så illa ut (vi hade faktiskt klätt upp oss).

Nu är inte utseendet det viktigaste - utan den spontana hälsningen. Glatt och frimodigt, utan någon negativ underton. Naturligtvis kände vi oss uppiggade och stolta. Men kanske mest imponerade av den frimodiga attityden från en ung människa.

Drömmen vore ju att dessa ord skulle nå ungdomarna själva. Lite långsökt, men kanske finns det någon förälder, som läser detta och som kan bli stärkt i sin strävan att fostra sina barn till att vara artiga och snälla.

”Love and peace” – det lönar sig i längden.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.