2016-07-15 06:00

2016-07-15 09:33

Pride behövs mer än någonsin

STÖD: Var stolta i SäffleMats Nordströmförbundsordförande HBT LiberalerLisbeth Vestlund HBT Liberaler VästBo Ribaeus Liberalerna SäffleFredrik KarlssonLiberala Ungdomsförbundet Värmland Anders PetterssonLiberala Ungdomsförbundet VärmlandKjell-Åke HoldarLiberalerna VärmlandSara GunnarssonLiberalerna VärmlandMalin HedbergLiberala Kvinnor VärmlandMarianne ÅhmanLiberala kvinnor Värmland Said Abdouriksdagsledamot (L), Norra ÄlvsborgLars Tysklindriksdagsledamot (L), Bohuslän

Enkelt

I dag lördag anordnas Säffle Pride. Vi liberaler uppmanar alla som kan att gå med, även från Dalsland, att visa sitt stöd för liberala värderingar, att verkligen gemensamt stå upp för allas lika värde och rättigheter.

HBTQ-rättigheter är mänskliga rättigheter att vara den du vill vara och få älska den du vill. Så enkelt är det, eller borde vara. Dessvärre finns homofobi i Sverige, detta blev tydligt efter dödsskjutningarna i Orlando. Det finns folk som fortfarande tycker att HBTQ-personer inte ska synas i Sverige.

I en del kommuner tvistar man om flaggning med regnbågsflaggan eller ej. Så länge som dessa diskussioner kommer upp behövs Pride mer än någonsin . Nästa år får vi hoppas det blir Pride i Åmål.

Var stolta över detta arrangemang i Säffle. I dag lördag går vi bakom banderollen ”Love is Liberal”.

I dag lördag anordnas Säffle Pride. Vi liberaler uppmanar alla som kan att gå med, även från Dalsland, att visa sitt stöd för liberala värderingar, att verkligen gemensamt stå upp för allas lika värde och rättigheter.

HBTQ-rättigheter är mänskliga rättigheter att vara den du vill vara och få älska den du vill. Så enkelt är det, eller borde vara. Dessvärre finns homofobi i Sverige, detta blev tydligt efter dödsskjutningarna i Orlando. Det finns folk som fortfarande tycker att HBTQ-personer inte ska synas i Sverige.

I en del kommuner tvistar man om flaggning med regnbågsflaggan eller ej. Så länge som dessa diskussioner kommer upp behövs Pride mer än någonsin . Nästa år får vi hoppas det blir Pride i Åmål.

Var stolta över detta arrangemang i Säffle. I dag lördag går vi bakom banderollen ”Love is Liberal”.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.