2016-06-14 08:49

2016-06-14 08:49

Ensidigt stekfläsk i Åmål

ÅMÅL: Större variation på matsedlarna önskas

Det är några tisdagar jag har varit inne i stan och avslutat med lunch. Bruna bönor med stekt fläsk. Oj så gott! Nästa vecka: stekt fläsk... Tredje veckan: Stekt fläsk...

Usch så ensidigt det måtte vara att äta ute i vår kära stad. Jag letade mig fram till ett annat ställe, men där var det väldigt salt.

I lördagens PD såg jag att fem av åtta matställen hade stekt fläsk på tisdagar, men inte på någon annan dag. Det var bara äldreomsorgen, Restaurang Hörnan och Rimes Frestelser som hade fantasi och kunde göra något annat.

Nu ska man ju inte se det så negativt. Ska uteätarna till varje pris ha stekt fläsk på tisdagarna, så kan det också vara positivt. PD:s matredaktion kunde ju rycka ut med kamera och smaklökar och jämföra. Stora Fläsktestet i Åmål!

Skulle nog placera oss på den kulinariska världskartan.

Björn Arén

Usch så ensidigt det måtte vara att äta ute i vår kära stad. Jag letade mig fram till ett annat ställe, men där var det väldigt salt.

I lördagens PD såg jag att fem av åtta matställen hade stekt fläsk på tisdagar, men inte på någon annan dag. Det var bara äldreomsorgen, Restaurang Hörnan och Rimes Frestelser som hade fantasi och kunde göra något annat.

Nu ska man ju inte se det så negativt. Ska uteätarna till varje pris ha stekt fläsk på tisdagarna, så kan det också vara positivt. PD:s matredaktion kunde ju rycka ut med kamera och smaklökar och jämföra. Stora Fläsktestet i Åmål!

Skulle nog placera oss på den kulinariska världskartan.

Björn Arén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.