2016-06-11 06:00

2016-06-11 06:00

Svårt få pensionen att räcka till

Åmål:

Undertecknad anhåller om plats för min insändarfråga om hur en fattigpensionär får en summa på 6 500 kronor per månad att räcka till allt, utan att bli kemiskt ren till nästa fattigpåfyllning. Samtidigt frågar jag mig hur en så kallat minister som medverkat till en sådan skandal kan vara så ytterst populär hos folket. Kan det vara för att han starkt har bidragit till att starka kan ha kakan och fortsätta att knapra på densamma, för det kan väl ej bero på den rödgröna färgen? Plus fjäsk?

Utgångsläget för fattigpensionären: 6 500 kronor i pension, torftiga bidrag, inga alls. Skatt, hyra, avgifter, svinhöga priser på allt, skattesystem som hör hemma på stenåldern se fastighetsskatten ” schablonhöjning?” av densamma. Skattesmyghöjningar, alla skatter ej redovisade, smygavgifter, portohöjningar? Och indexhöjningar gäller för allt som staten tjänar på, men ej andra bara staten.

Skattesmitare blir priviligerade av finansministern bara för att hon står nära ”hovet” och har rätt namn, har aldrig levt ned att betala full skatt på något, man kan nästan tro sig förflyttad till Danmark där en person får 30 000 kronor per dag för att slösa bort 30 000 x 365 pengar som lika gärna kan kastas i Kattegatt. I stället kunde pengarna satsas på något gott, men det tycks vara lika omöjligt i Danmark som i Sverige. Vad kostar inte en resa med Dannebrogen från Köpenhamn – Stockholm tur och retur.

"Undrande"

Undertecknad anhåller om plats för min insändarfråga om hur en fattigpensionär får en summa på 6 500 kronor per månad att räcka till allt, utan att bli kemiskt ren till nästa fattigpåfyllning. Samtidigt frågar jag mig hur en så kallat minister som medverkat till en sådan skandal kan vara så ytterst populär hos folket. Kan det vara för att han starkt har bidragit till att starka kan ha kakan och fortsätta att knapra på densamma, för det kan väl ej bero på den rödgröna färgen? Plus fjäsk?

Utgångsläget för fattigpensionären: 6 500 kronor i pension, torftiga bidrag, inga alls. Skatt, hyra, avgifter, svinhöga priser på allt, skattesystem som hör hemma på stenåldern se fastighetsskatten ” schablonhöjning?” av densamma. Skattesmyghöjningar, alla skatter ej redovisade, smygavgifter, portohöjningar? Och indexhöjningar gäller för allt som staten tjänar på, men ej andra bara staten.

Skattesmitare blir priviligerade av finansministern bara för att hon står nära ”hovet” och har rätt namn, har aldrig levt ned att betala full skatt på något, man kan nästan tro sig förflyttad till Danmark där en person får 30 000 kronor per dag för att slösa bort 30 000 x 365 pengar som lika gärna kan kastas i Kattegatt. I stället kunde pengarna satsas på något gott, men det tycks vara lika omöjligt i Danmark som i Sverige. Vad kostar inte en resa med Dannebrogen från Köpenhamn – Stockholm tur och retur.

"Undrande"

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.