2016-06-02 09:34

2016-06-02 09:34

Snart kommer hela staden att klappa igen

Åmål: Butik efter butik stänger igen

Jag är en väderbiten Åmålsbo och har kallat staden mitt hem sedan 1999. Jag har sett människor komma och gå, såväl som nya butiker öppnas, bara för att slå igen något år eller några månader senare.

Jag tror att hyrorna är lite för höga för att någon respektabel affärskedja skall kunna etablera sig i staden ordentligt. Samtidigt upplever jag att det är brist på kunder till annat än apotek och försäkringsbolag, för att inte nämna alla pizzerior.

På senaste tiden har jag bevittnat hur butik efter butik stängt igen. Förutom Arbetsförmedlingen, Swedbank och några andra, så är snart Torggatan helt död. Jag misstänker att om det får fortsätta i samma mönster, så kommer snart hela staden att klappa igen. Till sist har vi bara bostäder och kommunhuset kvar. Vad ska vi locka turister med då?

Jag har förtroende för att mina grannar i den här staden har stadens bästa i intresse. Låt oss förbli en stad, och inte ett glorifierat boendeområde.

Orolig Åmålsbo

 

Jag tror att hyrorna är lite för höga för att någon respektabel affärskedja skall kunna etablera sig i staden ordentligt. Samtidigt upplever jag att det är brist på kunder till annat än apotek och försäkringsbolag, för att inte nämna alla pizzerior.

På senaste tiden har jag bevittnat hur butik efter butik stängt igen. Förutom Arbetsförmedlingen, Swedbank och några andra, så är snart Torggatan helt död. Jag misstänker att om det får fortsätta i samma mönster, så kommer snart hela staden att klappa igen. Till sist har vi bara bostäder och kommunhuset kvar. Vad ska vi locka turister med då?

Jag har förtroende för att mina grannar i den här staden har stadens bästa i intresse. Låt oss förbli en stad, och inte ett glorifierat boendeområde.

Orolig Åmålsbo

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.