2016-06-02 06:00

2016-06-02 09:34

Politik handlar om att lösa problem

LSS ORDFÖRANDE, VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN I ÅMÅLS KOMMUN: Hoppas att du kan känna viss tillfredsställelse

Svar

Svar på Anna Nyqvists insändare ”Ingen vill ta ansvar för hyrorna inom LSS”:

Personer med fysiska, psykiska eller intellektuella funktionshinder, med beslut om bostad enligt LSS, har en svag ekonomisk ställning och kan därför ha begränsade möjligheter till att betala höga hyror i nyproducerade bostäder. Det statliga bostadstillägget för yngre med funktionsnedsättning utgår med en maxhyra på 5 000 kronor per må¨nad, att jämföra med det bostadstillägg för pensionärer som kan utgå till en maxhyra på 6 200 kronor per månad.

Därför har vård- och omsorgsnämnden beslutat om att införa hyresrabatt för lägenheter överstigande 6 000 kronor per månad för denna målgrupp.

Både du, Anna, och andra personer har hört av sig till vård- och omsorgs vad gäller hyror och nämnden har hörsammat de synpunkter som kommit in och har därför fattat beslut om att finansiera hyresrabatt för lägenheter med hyror överstigande 6 000 kronor.

Politik handlar i grund och botten om att lösa problem och att få samhället att fungera. Genom sin grundläggande politiska övertygelse försöker man som politiker att samverka, kompromissa och lyssna på vad folket vill. Utefter det så fattar man beslut. Jag hoppas att du därför kan känna viss tillfredsställelse över att du blivit lyssnad på och att beslut om hyresrabatt är fattat.

Vad gäller planeringen av ”nya” Olofsgatan, så kan jag bara beklaga att det dragit ut på tiden och att du upplever att informationen är bristfällig. Det senaste beskedet är att ”nya” Olofsgatan skall vara klar för inflyttning i maj 2017. Jag förutsätter att den informationen redan är vidarebefordrad från förvaltningen och att både de boende och ni som anhöriga/gode män fortsättningsvis kontinuerligt kommer att informeras om hur byggprocessen framskrider.

Ewa Arvidsson

Svar på Anna Nyqvists insändare ”Ingen vill ta ansvar för hyrorna inom LSS”:

Personer med fysiska, psykiska eller intellektuella funktionshinder, med beslut om bostad enligt LSS, har en svag ekonomisk ställning och kan därför ha begränsade möjligheter till att betala höga hyror i nyproducerade bostäder. Det statliga bostadstillägget för yngre med funktionsnedsättning utgår med en maxhyra på 5 000 kronor per må¨nad, att jämföra med det bostadstillägg för pensionärer som kan utgå till en maxhyra på 6 200 kronor per månad.

Därför har vård- och omsorgsnämnden beslutat om att införa hyresrabatt för lägenheter överstigande 6 000 kronor per månad för denna målgrupp.

Både du, Anna, och andra personer har hört av sig till vård- och omsorgs vad gäller hyror och nämnden har hörsammat de synpunkter som kommit in och har därför fattat beslut om att finansiera hyresrabatt för lägenheter med hyror överstigande 6 000 kronor.

Politik handlar i grund och botten om att lösa problem och att få samhället att fungera. Genom sin grundläggande politiska övertygelse försöker man som politiker att samverka, kompromissa och lyssna på vad folket vill. Utefter det så fattar man beslut. Jag hoppas att du därför kan känna viss tillfredsställelse över att du blivit lyssnad på och att beslut om hyresrabatt är fattat.

Vad gäller planeringen av ”nya” Olofsgatan, så kan jag bara beklaga att det dragit ut på tiden och att du upplever att informationen är bristfällig. Det senaste beskedet är att ”nya” Olofsgatan skall vara klar för inflyttning i maj 2017. Jag förutsätter att den informationen redan är vidarebefordrad från förvaltningen och att både de boende och ni som anhöriga/gode män fortsättningsvis kontinuerligt kommer att informeras om hur byggprocessen framskrider.

Ewa Arvidsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.