2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Svårt som sjuk att klara sig ekonomiskt

Särskilt boende: Varför byts inte matsedeln ut?

Jag är själv pensionär och bor på särskilt boende. Jag har sån tur så jag har, sen många år tillbaka, ledsagare från LLS några timmar per månad.

Vad jag har funderingar över är att det för en vanlig pensionär som är mycket sjuk och är ensamstående, är det mycket svårt att klara sig ekonomiskt. Visst har vi hjälp på många vis, men det räcker inte till när alla kostnader för sjukvård med mera, blir dyrare och dyrare.

Jag vet att sånt bestäms av stat och kommuner, plus att det utreds personligt. Men jag fattar inte hur kommunens uträkningar kan sluta på att jag har flera tusen över i min plånbok varje månad. Jag tycker inte att jag är särskilt slösaktig av mig.

Sen kommer jag till vad maten kostar och hur den smakar de olika målen med mera. Som ni förstår har jag varit tvingad att äta kommunens mat i flera år. Vad är detta ? Varför byts inte matsedeln ut någon gång på alla dessa år? Man blir faktiskt trött på maträtterna eftersom de inte varieras tillräckligt.

Om man frågar de gamla säger de flesta att den är bra, men de vågar inte säga vad de riktigt tycker och vad de har för önskemål. Matkostnaden är otroligt hög per månad och man måste betala för hela dagen, om man så bara har ätit frukost.

Med detta vill jag säga att det är kanske inte riktigt så bra som många tror. Men jag kämpar på med mina åsikter så gott jag kan och orkar.

Illa

 

Vad jag har funderingar över är att det för en vanlig pensionär som är mycket sjuk och är ensamstående, är det mycket svårt att klara sig ekonomiskt. Visst har vi hjälp på många vis, men det räcker inte till när alla kostnader för sjukvård med mera, blir dyrare och dyrare.

Jag vet att sånt bestäms av stat och kommuner, plus att det utreds personligt. Men jag fattar inte hur kommunens uträkningar kan sluta på att jag har flera tusen över i min plånbok varje månad. Jag tycker inte att jag är särskilt slösaktig av mig.

Sen kommer jag till vad maten kostar och hur den smakar de olika målen med mera. Som ni förstår har jag varit tvingad att äta kommunens mat i flera år. Vad är detta ? Varför byts inte matsedeln ut någon gång på alla dessa år? Man blir faktiskt trött på maträtterna eftersom de inte varieras tillräckligt.

Om man frågar de gamla säger de flesta att den är bra, men de vågar inte säga vad de riktigt tycker och vad de har för önskemål. Matkostnaden är otroligt hög per månad och man måste betala för hela dagen, om man så bara har ätit frukost.

Med detta vill jag säga att det är kanske inte riktigt så bra som många tror. Men jag kämpar på med mina åsikter så gott jag kan och orkar.

Illa

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.