2016-04-09 06:00

2016-04-09 06:00

Höj hastighetsbegränsningen – och studiebidraget

A-TRAKTORER: Sluta ta oss för att vi är lättast att få tag på

Svar till insändare i PD 2/4, ”Få slut på denna terror”:

Det största problemet vi ungdomar ser är varvtalet. Motorerna förbrukar cirka fyra liter milen och motorn går sönder fort. Jag förstår inte problemet med att höja hastigheten till 45 km/h för A-traktorer, när man får köra lätt motorcykel i över 100 km/h och en moped och en mopedbil i 45 km/h. Men om ni vill att vi A-traktorförare ska köra 30 km/h på varvstoppen så höj våra studiebidrag så vi har råd med att tanka, samt byta motor.

Det här är vår hobby, så länge vi har de här lagarna så kommer vi A-traktorförare att köra olagligt. Visst det är kul och ”börna” och sladda, men man behöver inte göra det öppet. Anledningen till att polisen stannar oss är 70 procent för att folk ringer och klagar på oss.

Ni har lagt all fokus på A-traktorer de senaste veckorna, i stället för att försöka få tag på de som knarkar och langar droger. Jag personligen har tröttnat på att se bilder på blåljus så fort jag går in på sociala medier. Dödssiffrorna är stora bland knarkare men ni väljer ändå att lägga fokus på oss som inte gör något annat än att vara i vägen för folk. Snälla, sluta med att försöka ta oss bara för att vi är lättast att få tag i.

Från en som är trött på gnäll

Det största problemet vi ungdomar ser är varvtalet. Motorerna förbrukar cirka fyra liter milen och motorn går sönder fort. Jag förstår inte problemet med att höja hastigheten till 45 km/h för A-traktorer, när man får köra lätt motorcykel i över 100 km/h och en moped och en mopedbil i 45 km/h. Men om ni vill att vi A-traktorförare ska köra 30 km/h på varvstoppen så höj våra studiebidrag så vi har råd med att tanka, samt byta motor.

Det här är vår hobby, så länge vi har de här lagarna så kommer vi A-traktorförare att köra olagligt. Visst det är kul och ”börna” och sladda, men man behöver inte göra det öppet. Anledningen till att polisen stannar oss är 70 procent för att folk ringer och klagar på oss.

Ni har lagt all fokus på A-traktorer de senaste veckorna, i stället för att försöka få tag på de som knarkar och langar droger. Jag personligen har tröttnat på att se bilder på blåljus så fort jag går in på sociala medier. Dödssiffrorna är stora bland knarkare men ni väljer ändå att lägga fokus på oss som inte gör något annat än att vara i vägen för folk. Snälla, sluta med att försöka ta oss bara för att vi är lättast att få tag i.

Från en som är trött på gnäll

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.