2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Vårdcentralen har en stabil personalsituation

NÄRHÄLSAN: Varför desinformera?

Skrämselhicka

„Det finns helt enkelt inte kvar personal så det räcker för att driva vårdcentralen” kunde jag läsa i PD i tisdags. Både politiska poängplockare på vänsterkanten och tydligen även vår lokaltidning tycks ha drabbats av skrämselhicka. Det är minst sagt bedrövligt när det informeras om en „sanning” som inte existerar.

Som deltagare i vårdcentralens patientråd fick jag för två veckor sedan veta att hittills har ingen vare sig sagt upp sig eller slutat på Närhälsan i Åmål. Samma besked fick jag i dag, då jag ställde en rak fråga i samband med att jag fick veta resultatet av en boreliatest.

Vad jag då också fick höra var att det var länge sedan man hade en så stabil personalsituation, som man har just nu och att personalen inte alls kände igen sig i det som skrivs och publiceras.

Hur man få bort skrämselhicka och desinformation vet inte jag. Kanske ska man söka för just dessa sjukdomar hos Balderkliniken. För mera verkliga sjukdomar har åtminstone jag ett fortsatt förtroende för personalen hos Närhälsan.

Tack för att ni finns och kämpar!

Björn Arén

„Det finns helt enkelt inte kvar personal så det räcker för att driva vårdcentralen” kunde jag läsa i PD i tisdags. Både politiska poängplockare på vänsterkanten och tydligen även vår lokaltidning tycks ha drabbats av skrämselhicka. Det är minst sagt bedrövligt när det informeras om en „sanning” som inte existerar.

Som deltagare i vårdcentralens patientråd fick jag för två veckor sedan veta att hittills har ingen vare sig sagt upp sig eller slutat på Närhälsan i Åmål. Samma besked fick jag i dag, då jag ställde en rak fråga i samband med att jag fick veta resultatet av en boreliatest.

Vad jag då också fick höra var att det var länge sedan man hade en så stabil personalsituation, som man har just nu och att personalen inte alls kände igen sig i det som skrivs och publiceras.

Hur man få bort skrämselhicka och desinformation vet inte jag. Kanske ska man söka för just dessa sjukdomar hos Balderkliniken. För mera verkliga sjukdomar har åtminstone jag ett fortsatt förtroende för personalen hos Närhälsan.

Tack för att ni finns och kämpar!

Björn Arén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.