2016-04-07 06:00

2016-04-07 06:00

Media verkar veta mer än personalen

NÄRHÄLSAN: Andra med större underskott får vara kvar

Den 31 maj har politikerna på förslag att besluta stänga Närhälsans vårdcentral i Åmål.

I media har det framställts som om anledningen skulle vara att personalen slutat, sagt upp sig och börjat på andra arbeten. Anledningen är det ekonomiska läget inom hela Närhälsan. Man går back och Närhälsan i Åmål är en av de många vårdcentraler i regionen som går med förlust. Dock bör Åmålsborna informeras om att det finns andra vårdcentraler i regionen som går med större underskott än Närhälsan Åmål och i nuläget får dessa vara kvar.

På personalsidan ser det ut enligt följande: 1 verksamhetschef, 2 läkare, 3 distriktssköterskor, 1 diabetes/distriktssköterska, 1 astma/KOL sköterska, 1 hjärta/kärls sköterska, 2 läkarsekreterare, 1 receptionist, 1 fotvårdare, 0,75 biomedisk analytiker , 1,5 undersköterska och 1 kurator .Det saknas 2 distriktsläkare på Närhälsan i Åmål och dessa bemannas av olika hyrkedjor som då kostar mycket pengar.

I personalgruppen har två blivit erbjudna tjänster på andra vårdcentraler inom Närhälsan och en har tagit ut pension. Detta har skett efter beslut om avveckling.

Så sent som dagarna efter beslutet om nedläggning, som kom i höstas, var det två nyanställningar som fick reda på nedläggningen innan de påbörjat sina tjänster hos Närhälsan i Åmål.

I skrivande stund har personalen inte fått mer information än datumet 31/5 2016 som är ett datum som man skall planera att stänga Närhälsans vårdcentral i Åmål. Personalen har inte heller fått information om hur man gör vid stängning, vem eller vilka som skall ta hand om verksamheten.

Den mesta informationen har personalen fått via media som verkar ha mer information än de som arbetar på Närhälsans vårdcentral i Åmål.

Personalen på Närhälsan Åmål vårdcentral

Den 31 maj har politikerna på förslag att besluta stänga Närhälsans vårdcentral i Åmål.

I media har det framställts som om anledningen skulle vara att personalen slutat, sagt upp sig och börjat på andra arbeten. Anledningen är det ekonomiska läget inom hela Närhälsan. Man går back och Närhälsan i Åmål är en av de många vårdcentraler i regionen som går med förlust. Dock bör Åmålsborna informeras om att det finns andra vårdcentraler i regionen som går med större underskott än Närhälsan Åmål och i nuläget får dessa vara kvar.

På personalsidan ser det ut enligt följande: 1 verksamhetschef, 2 läkare, 3 distriktssköterskor, 1 diabetes/distriktssköterska, 1 astma/KOL sköterska, 1 hjärta/kärls sköterska, 2 läkarsekreterare, 1 receptionist, 1 fotvårdare, 0,75 biomedisk analytiker , 1,5 undersköterska och 1 kurator .Det saknas 2 distriktsläkare på Närhälsan i Åmål och dessa bemannas av olika hyrkedjor som då kostar mycket pengar.

I personalgruppen har två blivit erbjudna tjänster på andra vårdcentraler inom Närhälsan och en har tagit ut pension. Detta har skett efter beslut om avveckling.

Så sent som dagarna efter beslutet om nedläggning, som kom i höstas, var det två nyanställningar som fick reda på nedläggningen innan de påbörjat sina tjänster hos Närhälsan i Åmål.

I skrivande stund har personalen inte fått mer information än datumet 31/5 2016 som är ett datum som man skall planera att stänga Närhälsans vårdcentral i Åmål. Personalen har inte heller fått information om hur man gör vid stängning, vem eller vilka som skall ta hand om verksamheten.

Den mesta informationen har personalen fått via media som verkar ha mer information än de som arbetar på Närhälsans vårdcentral i Åmål.

Personalen på Närhälsan Åmål vårdcentral

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.