2016-03-24 06:00

2016-03-24 06:00

Sunt förnuft och generositet borde vara viktigare

ÖRNÄSBYGGET: Otidsenliga planbestämmelser

Småaktigt

Britt-Marie Hellman-Bäckström tycks anse att jag kastar kränkande omdömen omkring mig. Det var ju tråkigt. Men det är likafullt min åsikt att de som överklagade bygglovet på Örnäs mot Håkan Skogh, betedde sig småaktigt.

Lagar och regler vet jag vad det är och dem måste också folket på länsstyrelsen följa. Men lagar och regler har människor hittat på, medan sunt förnuft, omdöme och generositet är mer gudabenådade egenskaper. Och att jag klampade på och ansåg att de som överklagade bygglovet betedde sig småaktigt; var det det som var kränkande?

Men hur den som anser att jag har dåligt omdöme kan bli kränkt av min åsikt, det förstår jag inte. Det finns situationer då sunt förnuft, omdöme och generositet borde vara viktigare än ett småaktigt utnyttjande av otidsenliga planbestämmelser. Det här var en sådan situation. Om sen de som klagade inte klarade av att vara generösa, så får de väl klaga hos den som har skapat oss människor. Hur nu den sortens reklamationer ska hanteras.

Själv kan jag inte erbjuda någon lösning på det heller. Men jag kan återigen föreslå: skäms till att börja med.

Björn Arén

Britt-Marie Hellman-Bäckström tycks anse att jag kastar kränkande omdömen omkring mig. Det var ju tråkigt. Men det är likafullt min åsikt att de som överklagade bygglovet på Örnäs mot Håkan Skogh, betedde sig småaktigt.

Lagar och regler vet jag vad det är och dem måste också folket på länsstyrelsen följa. Men lagar och regler har människor hittat på, medan sunt förnuft, omdöme och generositet är mer gudabenådade egenskaper. Och att jag klampade på och ansåg att de som överklagade bygglovet betedde sig småaktigt; var det det som var kränkande?

Men hur den som anser att jag har dåligt omdöme kan bli kränkt av min åsikt, det förstår jag inte. Det finns situationer då sunt förnuft, omdöme och generositet borde vara viktigare än ett småaktigt utnyttjande av otidsenliga planbestämmelser. Det här var en sådan situation. Om sen de som klagade inte klarade av att vara generösa, så får de väl klaga hos den som har skapat oss människor. Hur nu den sortens reklamationer ska hanteras.

Själv kan jag inte erbjuda någon lösning på det heller. Men jag kan återigen föreslå: skäms till att börja med.

Björn Arén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.