2016-02-13 06:00

2016-02-13 06:00

Vårda våra vårdcentraler

VÅRDEN: "Hör av dig om det blir sämre"

VVV betyder i det här fallet ”Vårda våra vårdcentraler”. Att det ska finnas tillgängliga vårdcentraler i vårt närområde kan synas som en självklarhet.

Att fundera över vem eller vilka som driver verksamheten är inte det första vi tänker på när vi fått ont i magen.

Vi vill känna tryggheten av att vid behov få komma till doktorn och kolla hälsoläget och bli ordinerade lite piller, ett äpple om dagen eller hälsostärkande promenader. Bara det kan göra att vi känner oss lugnare, friskare och kan leva på hoppet ett tag till.

Att Närhälsan i Åmål får ny ägare behöver inte betyda att det måste bli sämre. Vårdcentraler får inte styras av ideologiska gamla tankar utan kan säkert i rätta händer blomstra upp till oasliknande hälsobrunnar.

Beslut är fattat och vi får gilla läget.

Våra politiker borde lägga all energi på att få en ersättning som kan ge oss medborgare något som är bättre, i stället för att få högt blodtryck av blotta tanken på en förändring.

Den tillgänglighet som fanns hos den legendariske provinsialläkaren Albin Reimar i Dahlgrensgården tillhör en svunnen tid, men det går säkert att göra något bra för de skattekronor som är avsatta för nuvarande verksamhet.

Annars får vi väl ordinera doktorns universalrecept: Ta en Alvedon och hör dig om det blir sämre...

Sven-Åke Runelid

Att fundera över vem eller vilka som driver verksamheten är inte det första vi tänker på när vi fått ont i magen.

Vi vill känna tryggheten av att vid behov få komma till doktorn och kolla hälsoläget och bli ordinerade lite piller, ett äpple om dagen eller hälsostärkande promenader. Bara det kan göra att vi känner oss lugnare, friskare och kan leva på hoppet ett tag till.

Att Närhälsan i Åmål får ny ägare behöver inte betyda att det måste bli sämre. Vårdcentraler får inte styras av ideologiska gamla tankar utan kan säkert i rätta händer blomstra upp till oasliknande hälsobrunnar.

Beslut är fattat och vi får gilla läget.

Våra politiker borde lägga all energi på att få en ersättning som kan ge oss medborgare något som är bättre, i stället för att få högt blodtryck av blotta tanken på en förändring.

Den tillgänglighet som fanns hos den legendariske provinsialläkaren Albin Reimar i Dahlgrensgården tillhör en svunnen tid, men det går säkert att göra något bra för de skattekronor som är avsatta för nuvarande verksamhet.

Annars får vi väl ordinera doktorns universalrecept: Ta en Alvedon och hör dig om det blir sämre...

Sven-Åke Runelid

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.