2016-02-06 06:00

2016-02-06 06:00

Ingen nedläggning av vården i Åmål

NÄRHÄLSAN: Viktigt med rätt informationUlla BerneModeraterna i Åmål Anne Sörqvist Centerpartiet i Åmål

Ett klargörande med anledning av det beslut som fattats gällande Närhälsan Ekbacken i Åmål: En annan driftsform än den nuvarande är absolut nödvändig. Det handlar inte om att förvägra någon den vård man kan behöva!

Närhälsan Ekbacken har under många år dragits med stora problem. Läkarbristen har gjort att man behövt hyra in dyra stafettläkare. Det har gjort att kostnaderna skenat iväg och patienterna har inte fått kontinuitet och kvalitet vid sina besök.

I motsats till vad många tror handlar det inte om att verksamheten ska gå med vinst. Det krav som under många år inte kunnat uppfyllas gäller att hålla sin budget i balans.

Under förra mandatperioden medverkade Socialdemokraterna till att stänga 23 vårdcentraler. Det är tråkigt att det nu finns politiska belackare som är dåligt pålästa och som går ut och skrämmer invånarna med att vårdcentralen ska läggas ner. Viktigt är att ge rätt information.

Primärvårdsstyrelsen kommer nu att ansöka om att låta annan vårdgivare ges möjlighet att bedriva verksamheten. I väntan på att det hela blir klart kommer Närhälsan att vara öppen för besök precis som vanligt.

Det handlar alltså inte om någon nedläggning av vården i Åmål.

Närhälsan Ekbacken har under många år dragits med stora problem. Läkarbristen har gjort att man behövt hyra in dyra stafettläkare. Det har gjort att kostnaderna skenat iväg och patienterna har inte fått kontinuitet och kvalitet vid sina besök.

I motsats till vad många tror handlar det inte om att verksamheten ska gå med vinst. Det krav som under många år inte kunnat uppfyllas gäller att hålla sin budget i balans.

Under förra mandatperioden medverkade Socialdemokraterna till att stänga 23 vårdcentraler. Det är tråkigt att det nu finns politiska belackare som är dåligt pålästa och som går ut och skrämmer invånarna med att vårdcentralen ska läggas ner. Viktigt är att ge rätt information.

Primärvårdsstyrelsen kommer nu att ansöka om att låta annan vårdgivare ges möjlighet att bedriva verksamheten. I väntan på att det hela blir klart kommer Närhälsan att vara öppen för besök precis som vanligt.

Det handlar alltså inte om någon nedläggning av vården i Åmål.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.