2016-02-02 06:00

2016-02-02 06:00

Merparten av föräldrarna är mot en skolflytt

SKOLDEBATTEN: 500 är många närmast sörjande

Svar

Svar till ”En som varit både tjänsteman och politiker”:

Vi vill först och främst tacka för att du läser våra insändare och tar dig tid att svara. Men vi i föräldragruppen ser att du inte har läst dem ordentligt utan har gjort egna tolkningar.

Vi kan ju börja med det första: Vi vill kraftigt dementera att Ulf Danielsson tagit på sig rollen som talesman för alla föräldrar på Rösparksskolan, som du skriver. Detta påstående är helt felaktigt. För det finns faktiskt föräldrar med barn som tycker att skolflytten är bra och det respekterar vi i föräldragruppen. Men merparten av föräldrarna är emot en skolflytt.

Sedan känner vi inte igen ordet ”inkompetenta tjänstemän” i någon insändare som vi skrivit. Det måste du ha blandat ihop med någon annan insändare. Den tolkningen får du stå för. Men vi i föräldragruppen tar avstånd från den beskrivningen som du ger i din insändare.

Det är ju möjligt att det var du som var det? Inte vet vi!

Och sedan skriver du att tjänstemän och politiker inte frivilligt utsätter sig för påhopp. Men här tycker vi i föräldragruppen att har man nu ett jobb som tjänsteman eller politiker i kommunen så får man vara beredd på att ta både ris och ros från människor som inte är nöjda med beslut eller förslag som tas fram. Kan man inte som tjänsteman eller politiker ta den kritiken då bör man syssla med något annat.

Du skriver vidare om närmast sörjande. Nästan 500 personer skrev på listorna. Det blir ju många sörjande, det. Avslutningsvis så rekommenderar du oss att skriva in oss i något politiskt parti för att vi ska lära oss den demokratiska processen. Men det är inte aktuellt för tillfället. Det är bättre att skriva på PD:s insändarsida, för den läser många personer och där riskerar inte åsikter att hamna i någon papperskorg eller i någons skrivbordslåda och bli bortglömt. Vi står för våra åsikter, men det gör inte du, ser vi. Du har ju gömt dig under en signatur.

Nu lämnar vi Ulfs telefonnummer till PD redaktion. Så kan du och Ulf fortsätta diskussionen via telefon. Om du nu är nog rakryggad att våga ringa.

Mvh Vi i Rösparksskolans föräldragrupp/via Ulf Danielsson

 

 

Svar till ”En som varit både tjänsteman och politiker”:

Vi vill först och främst tacka för att du läser våra insändare och tar dig tid att svara. Men vi i föräldragruppen ser att du inte har läst dem ordentligt utan har gjort egna tolkningar.

Vi kan ju börja med det första: Vi vill kraftigt dementera att Ulf Danielsson tagit på sig rollen som talesman för alla föräldrar på Rösparksskolan, som du skriver. Detta påstående är helt felaktigt. För det finns faktiskt föräldrar med barn som tycker att skolflytten är bra och det respekterar vi i föräldragruppen. Men merparten av föräldrarna är emot en skolflytt.

Sedan känner vi inte igen ordet ”inkompetenta tjänstemän” i någon insändare som vi skrivit. Det måste du ha blandat ihop med någon annan insändare. Den tolkningen får du stå för. Men vi i föräldragruppen tar avstånd från den beskrivningen som du ger i din insändare.

Det är ju möjligt att det var du som var det? Inte vet vi!

Och sedan skriver du att tjänstemän och politiker inte frivilligt utsätter sig för påhopp. Men här tycker vi i föräldragruppen att har man nu ett jobb som tjänsteman eller politiker i kommunen så får man vara beredd på att ta både ris och ros från människor som inte är nöjda med beslut eller förslag som tas fram. Kan man inte som tjänsteman eller politiker ta den kritiken då bör man syssla med något annat.

Du skriver vidare om närmast sörjande. Nästan 500 personer skrev på listorna. Det blir ju många sörjande, det. Avslutningsvis så rekommenderar du oss att skriva in oss i något politiskt parti för att vi ska lära oss den demokratiska processen. Men det är inte aktuellt för tillfället. Det är bättre att skriva på PD:s insändarsida, för den läser många personer och där riskerar inte åsikter att hamna i någon papperskorg eller i någons skrivbordslåda och bli bortglömt. Vi står för våra åsikter, men det gör inte du, ser vi. Du har ju gömt dig under en signatur.

Nu lämnar vi Ulfs telefonnummer till PD redaktion. Så kan du och Ulf fortsätta diskussionen via telefon. Om du nu är nog rakryggad att våga ringa.

Mvh Vi i Rösparksskolans föräldragrupp/via Ulf Danielsson

 

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.