2016-01-28 06:00

2016-01-29 09:01

Barnens bästa i fokus

SKOLDEBATTEN: Skattehöjning för jätteskola?

Det vore intressant att höra om det finns något politiskt parti som vill verka för att bevara och utveckla de skolområden som idag redan finns inom Åmåls kommun. (Valfråga?). Att tvinga småbarn till att i nästan alla grundskoleår gå på någon jätteskola måste vara sämsta tänkbara alternativ för lärdom och trygghet. Bra på universitetsnivå, men för småbarn?

Det vore också på sin plats att få veta hur mycket politiken tänker höja skatten för Åmålsborna för att finansiera Erikssons iver i att få bygga sin jätteskola. Åmåls kommun är ju inte direkt kända för att ha näsa till att göra bra affärer. Inga kassa argument tack, om integration, för det kunde ni löst bra för länge sen.

Bra att ni finns Natur- och miljöskolan, som har barnens bästa i fokus. Nu ges ni möjligt att starta ytterligare en småskola. Ni skulle vara lysande i ert arbete med integration och mångfald.

Det vore intressant att höra om det finns något politiskt parti som vill verka för att bevara och utveckla de skolområden som idag redan finns inom Åmåls kommun. (Valfråga?). Att tvinga småbarn till att i nästan alla grundskoleår gå på någon jätteskola måste vara sämsta tänkbara alternativ för lärdom och trygghet. Bra på universitetsnivå, men för småbarn?

Det vore också på sin plats att få veta hur mycket politiken tänker höja skatten för Åmålsborna för att finansiera Erikssons iver i att få bygga sin jätteskola. Åmåls kommun är ju inte direkt kända för att ha näsa till att göra bra affärer. Inga kassa argument tack, om integration, för det kunde ni löst bra för länge sen.

Bra att ni finns Natur- och miljöskolan, som har barnens bästa i fokus. Nu ges ni möjligt att starta ytterligare en småskola. Ni skulle vara lysande i ert arbete med integration och mångfald.

  • Bina

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.