2016-01-20 06:00

2016-01-20 10:14

Säg som det är, politiker

ORIKTIGT: Angående skolfrågan i Åmål

De flesta föräldrar med barn på Södra skolan och Rösparksskolan har valt skola efter vad som passar deras familje- och bostadssituation. Skolvalet är baserat på arbete, avstånd, barnomsorg, syskonhjälp, gångväg för barn och möjlighet att få hjälp från släkt och vänner vad avser barnhämtningsfrågor med mera.

Kommunen anser att de har misslyckats i integrationsfrågan. Detta visar sig ett flertal gånger i kommunens beslutsunderlag. Kommunen har bland annat sagt att det är på grund av integration och ibland inte på grund av integration de vill ta beslut som slår sönder fungerande familjesituationer.

Kommunen påstod nyligen på Karlbergsmötet att det är lagkrav angående integration som är anledning till klassuppdelningarna. Konsekvensen blir att kommunen krossar familjevalen. Sanningen är att lagkravet gäller ökad integration, inte hur det skall gå till. Hade kravet gällt att dela upp klasser så hade man även kunnat bussa elever till Tösse skola.

Kommunen väljer att dölja sitt misslyckande angående integrationen med att ljuga (förvanska sanningen) om lagkrav och med den oriktiga hänvisningen splittra familjelösningar som försöker ordna en bra uppväxt och miljö för sina barn.

Varför hycklar Åmåls politiker? Säg som det är att er prioritering är att köra över barnfamiljer, enbart för att försöka påvisa att ni tar integrationsfrågan på allvar.

Vilka Åmålspolitiker vågar ta ställning för barnfamiljernas val, och då inkluderat nyanländas skolval, genom att reservera sig mot detta beslut?

Kommunvalet 2018 närmar sig.

En som inte uppskattar hyckleri

Kommunen anser att de har misslyckats i integrationsfrågan. Detta visar sig ett flertal gånger i kommunens beslutsunderlag. Kommunen har bland annat sagt att det är på grund av integration och ibland inte på grund av integration de vill ta beslut som slår sönder fungerande familjesituationer.

Kommunen påstod nyligen på Karlbergsmötet att det är lagkrav angående integration som är anledning till klassuppdelningarna. Konsekvensen blir att kommunen krossar familjevalen. Sanningen är att lagkravet gäller ökad integration, inte hur det skall gå till. Hade kravet gällt att dela upp klasser så hade man även kunnat bussa elever till Tösse skola.

Kommunen väljer att dölja sitt misslyckande angående integrationen med att ljuga (förvanska sanningen) om lagkrav och med den oriktiga hänvisningen splittra familjelösningar som försöker ordna en bra uppväxt och miljö för sina barn.

Varför hycklar Åmåls politiker? Säg som det är att er prioritering är att köra över barnfamiljer, enbart för att försöka påvisa att ni tar integrationsfrågan på allvar.

Vilka Åmålspolitiker vågar ta ställning för barnfamiljernas val, och då inkluderat nyanländas skolval, genom att reservera sig mot detta beslut?

Kommunvalet 2018 närmar sig.

En som inte uppskattar hyckleri

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.