2016-01-20 06:00

2016-01-20 10:23

Polis-drönare är framtiden

POLISBEMANNEINGEN: Släpp ned flygblad till buset

Flygande

Sven-Åke Runelids försök att få övermakten att besinna sig har han all heder av. För oss andra som försöker vara hederliga vore det också positivt om det fanns tillgänglig polis i närområdet. Det är nog bara de kriminella som gläds åt de beslut som övermakten i Vänersborg har tagit.

Försöket att få JO att engagera sig visar bara att vännen Sven-Åke har kvar en lite naiv tro på rättvisan, men det hedrar honom samtidigt. Själv har jag inte alltid så stor tilltro till den.

Men, låt oss nu se framåt: Dagens obemannade helikoptrar har blivit så pass billiga i pris att man borde kunna lösa många polisiära uppgifter med ett par sådana istället. Kan man sitta i Houston i Texas och skjuta prick på IS i Mellanöstern, så borde man väl kunna styra ett par helikoptrar i Dalsland från Polisens fikarum i Vänersborg utan problem. Det borde vara framtiden!

Första veckan så kunde man från den lokalt stationerade polisdrönaren kunna rycka ut till de platser där kriminella aktiviteter pågår och släppa ner flygblad med följande text: ”Aja, baja, polisen ser dig.”

Sen får man ju vara lite snäll mot buset också, så jag föreslår att man undertecknar bladen med: ”Med vänliga hälsningar från Åmålspolisen i Vänersborg” .

Och medan den lokalt stationerade drönaren utför detta polisarbete, så kan cheferna och övriga poliser dröna vidare där nere i Vänersborg!

PS. Nästa vecka har den flygande drönaren skarpladdade vapen också!

Framtiden hägrar.

Björn Arén

Sven-Åke Runelids försök att få övermakten att besinna sig har han all heder av. För oss andra som försöker vara hederliga vore det också positivt om det fanns tillgänglig polis i närområdet. Det är nog bara de kriminella som gläds åt de beslut som övermakten i Vänersborg har tagit.

Försöket att få JO att engagera sig visar bara att vännen Sven-Åke har kvar en lite naiv tro på rättvisan, men det hedrar honom samtidigt. Själv har jag inte alltid så stor tilltro till den.

Men, låt oss nu se framåt: Dagens obemannade helikoptrar har blivit så pass billiga i pris att man borde kunna lösa många polisiära uppgifter med ett par sådana istället. Kan man sitta i Houston i Texas och skjuta prick på IS i Mellanöstern, så borde man väl kunna styra ett par helikoptrar i Dalsland från Polisens fikarum i Vänersborg utan problem. Det borde vara framtiden!

Första veckan så kunde man från den lokalt stationerade polisdrönaren kunna rycka ut till de platser där kriminella aktiviteter pågår och släppa ner flygblad med följande text: ”Aja, baja, polisen ser dig.”

Sen får man ju vara lite snäll mot buset också, så jag föreslår att man undertecknar bladen med: ”Med vänliga hälsningar från Åmålspolisen i Vänersborg” .

Och medan den lokalt stationerade drönaren utför detta polisarbete, så kan cheferna och övriga poliser dröna vidare där nere i Vänersborg!

PS. Nästa vecka har den flygande drönaren skarpladdade vapen också!

Framtiden hägrar.

Björn Arén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.