2015-12-15 06:00

2015-12-15 06:00

Förslaget gör mig alldeles förskräckt

SKOLFLYTTEN: Vårdnadshavaren har rätt att välja skola

Trygghet

Förslaget jag hör om att våra barn ska flytta till Södra skolan och tvärtom gör mig alldeles förskräckt.

Sedan flera år tillbaka, enligt skollagen, har vårdnadshavaren rätt att välja skola för sitt barn i hela kommunen, inte bara i den kommundel eller stadsdel där eleven bor. Eleven ska tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studier! Inte nog med att de flyttas från Nolbyskolan till Rösparksskolan, tvingas flytta in i moduler ett par år senare och nu när de äntligen har funnit denna trygghet och studiero ska de än en gång ryckas upp från denna för att flytta till ännu en skola! Hur tänker ni?

Flera av våra barn har efter flytten till modulerna haft svårigheter med denna utlovade trygghet. De har fått ha sina föräldrar med i skolan för att överhuvudtaget kunna gå dit! Flytten till modulerna var ett måste och det fanns då inga alternativ, men i detta fall vädjar jag å det bestämdaste att ni tänker om.

Tanken är ju också att barnen ska ha närhet till skolan och kunna ta sig dit och hem på ett tryggt sätt. Både vi föräldrar på Rösparksskolan samt på Södra skolan har valt skola efter barnens behov och rättighet. I ert förslag innebär det att barnen ska behöva cykla och gå kors och tvärs genom hela stan. Det blir ökad buss- och biltrafik, vilket definitivt inte ökar barnens säkerhet.

Tänk om! Tänk rätt!

Orolig förälder

Förslaget jag hör om att våra barn ska flytta till Södra skolan och tvärtom gör mig alldeles förskräckt.

Sedan flera år tillbaka, enligt skollagen, har vårdnadshavaren rätt att välja skola för sitt barn i hela kommunen, inte bara i den kommundel eller stadsdel där eleven bor. Eleven ska tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studier! Inte nog med att de flyttas från Nolbyskolan till Rösparksskolan, tvingas flytta in i moduler ett par år senare och nu när de äntligen har funnit denna trygghet och studiero ska de än en gång ryckas upp från denna för att flytta till ännu en skola! Hur tänker ni?

Flera av våra barn har efter flytten till modulerna haft svårigheter med denna utlovade trygghet. De har fått ha sina föräldrar med i skolan för att överhuvudtaget kunna gå dit! Flytten till modulerna var ett måste och det fanns då inga alternativ, men i detta fall vädjar jag å det bestämdaste att ni tänker om.

Tanken är ju också att barnen ska ha närhet till skolan och kunna ta sig dit och hem på ett tryggt sätt. Både vi föräldrar på Rösparksskolan samt på Södra skolan har valt skola efter barnens behov och rättighet. I ert förslag innebär det att barnen ska behöva cykla och gå kors och tvärs genom hela stan. Det blir ökad buss- och biltrafik, vilket definitivt inte ökar barnens säkerhet.

Tänk om! Tänk rätt!

Orolig förälder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.