2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Föräldrar oroliga för sina barn

SKOLFLYTTEN: Har kommunen redan bestämt sig?

Efter att ha tagit del av PD:s artiklar i skolfrågan så tolkar jag det som att man nu äntligen har bestämt sig (även om det inte är officiellt): Två skolor, en i söder och en i norr.

Men så läser jag vidare ”Den nya organisationen som föreslås skulle fungera oavsett om kommunfullmäktige i vår beslutar om att Åmåls tätort skall ha en eller två kommunala skolor”. Hur kan då organisationsplanen fungera om man beslutar att bara ha en skola?

”Olyckligt att det läckte ut”, säger förvaltningschefen Catrin Eriksson.

Olyckligt?! I stället för att informera har du valt att mörka. Nu är det väl på sin plats att du förklarar de integrationsproblem man har på Södra skolan och som har varit en pådrivande faktor för förslaget att blanda upp med fyror från Rösparksskolan.

Hur tror du föräldrarna känner sig att, från en trygg skolmiljö skicka sina barn till en skola med sådana problem? Enligt artikeln bor de flesta nyanlända invandrare i centrum och väljer i första hand Södra Skolan. Men det kan väl inte vara orsaken till att man gör en omorganisation?

Om det nu beslutas att man skall ha två kommunala skolor, varför inte behålla den skolordning man har i dag, en skola på söder och en på norr som bygger på elevens närheten till skolan? De integrationsproblem man har på Södra skolan måste gå att lösa.

Och varför måste man vänta till i maj innan man kan fatta ett beslut i skolfrågan? ”Vi kommer att tjäna på att vänta på beslutet”, säger kommunalrådet Michael Karlsson.

Detta får mig att tro att man redan har bestämt sig för två skolor, på grund av att man redan nu förbereder flytt av ettor från Södra och fyror från Rösa. Men för varje dag man förhalar beslutet om skolbygget kommer det att fördyras och om man väntar till i maj, har man på sex månader fördyrat skolbygget med 1,25 miljoner kronor. Detta gör att den totala kostnaden för hyra av skolmodulerna under ett år och sex månader kommer att hamna på cirka fyra miljoner kronor.

Jag avslutar med en fråga till vårt kommunalråd Michael Karlsson: Vad säger du till de familjer som har valt att köpa en villa i närheten av Rösparksskolan, för att barnen skulle få en kortare och framförallt en säkrare väg till skolan?

För demokrati

Men så läser jag vidare ”Den nya organisationen som föreslås skulle fungera oavsett om kommunfullmäktige i vår beslutar om att Åmåls tätort skall ha en eller två kommunala skolor”. Hur kan då organisationsplanen fungera om man beslutar att bara ha en skola?

”Olyckligt att det läckte ut”, säger förvaltningschefen Catrin Eriksson.

Olyckligt?! I stället för att informera har du valt att mörka. Nu är det väl på sin plats att du förklarar de integrationsproblem man har på Södra skolan och som har varit en pådrivande faktor för förslaget att blanda upp med fyror från Rösparksskolan.

Hur tror du föräldrarna känner sig att, från en trygg skolmiljö skicka sina barn till en skola med sådana problem? Enligt artikeln bor de flesta nyanlända invandrare i centrum och väljer i första hand Södra Skolan. Men det kan väl inte vara orsaken till att man gör en omorganisation?

Om det nu beslutas att man skall ha två kommunala skolor, varför inte behålla den skolordning man har i dag, en skola på söder och en på norr som bygger på elevens närheten till skolan? De integrationsproblem man har på Södra skolan måste gå att lösa.

Och varför måste man vänta till i maj innan man kan fatta ett beslut i skolfrågan? ”Vi kommer att tjäna på att vänta på beslutet”, säger kommunalrådet Michael Karlsson.

Detta får mig att tro att man redan har bestämt sig för två skolor, på grund av att man redan nu förbereder flytt av ettor från Södra och fyror från Rösa. Men för varje dag man förhalar beslutet om skolbygget kommer det att fördyras och om man väntar till i maj, har man på sex månader fördyrat skolbygget med 1,25 miljoner kronor. Detta gör att den totala kostnaden för hyra av skolmodulerna under ett år och sex månader kommer att hamna på cirka fyra miljoner kronor.

Jag avslutar med en fråga till vårt kommunalråd Michael Karlsson: Vad säger du till de familjer som har valt att köpa en villa i närheten av Rösparksskolan, för att barnen skulle få en kortare och framförallt en säkrare väg till skolan?

För demokrati

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.