2015-12-02 15:29

2015-12-02 15:29

Vi behöver vår vårdcentral

NÄRHÄLSAN: Det blir dyrt för oss patienter

Vi behöver vår vårdcentral. Det blir mycket dyrt för oss patienter och gamla att hålla på att åka till Näl och Uddevalla alla gånger vi behöver vård.

Tyvärr var jag jag tvungen att åka ambulans nyligen, liggande ambulans med syrgas. Jag var inlagd sammanlagt 20 dagar, vilket blev en extrakostnad för mig på över 4 000 kronor. Jag vet att det är mycket billigare än i många andra länder, men som pensionär och med boendekostnader för enskilt boende, hyra med mera, så blir denna utgift mycket betungande.

Måste vi nu åka till Näl eller Uddevalla, vet jag inte hur det ska gå för mig och många andra som är pensionärer och sjuka. Vi behöver vår vårdcentral.

Det var en insändare i PD om att det blir dyrt för kommunen och landstinget, om vi skall bli tvingade att åka så långt. Det blir dyrt för oss sjuka människor, också, som skall försöka leva på en liten pension. Bufferten mär borta för mig sedan länge nu. Men jag har haft god hjälp av de kronor jag fick efter min mor.

Jag kan inte göra några resor med färdtjänst – allt går till sjukresor.

Haraldzdotter

 

Tyvärr var jag jag tvungen att åka ambulans nyligen, liggande ambulans med syrgas. Jag var inlagd sammanlagt 20 dagar, vilket blev en extrakostnad för mig på över 4 000 kronor. Jag vet att det är mycket billigare än i många andra länder, men som pensionär och med boendekostnader för enskilt boende, hyra med mera, så blir denna utgift mycket betungande.

Måste vi nu åka till Näl eller Uddevalla, vet jag inte hur det ska gå för mig och många andra som är pensionärer och sjuka. Vi behöver vår vårdcentral.

Det var en insändare i PD om att det blir dyrt för kommunen och landstinget, om vi skall bli tvingade att åka så långt. Det blir dyrt för oss sjuka människor, också, som skall försöka leva på en liten pension. Bufferten mär borta för mig sedan länge nu. Men jag har haft god hjälp av de kronor jag fick efter min mor.

Jag kan inte göra några resor med färdtjänst – allt går till sjukresor.

Haraldzdotter

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.