2015-11-05 06:00

2015-11-05 06:00

Det finns en gräns för hur mycket vi kan ställa upp med

FLYKTINGKRISEN: Inte hållbart på sikt för Sverige

Vi står nu inför den största flyktingkatastrofen som vi har upplevt och naturligtvis skall vi göra allt för att hjälpa dessa mäniskor till en fristat tills det blir möjligt att återvända till sitt land.

Men det finns ju en gräns för hur mycket ett land han ställa upp med och när det nu kommer tusentals flyktingar i veckan då räcker inte våra resurser till. Vi saknar bland annat bostäder för alla dessa mäniskor och även om vår statsminister säger ”Vi skall bygga” så tar det något år innan dessa bostäder är inflyttningsklara. Under tiden betalar Migrationsverket ut fantasihyror till privata aktörer för att flyktingarna skall få tak över huvudet.

Även våra skolor är överfyllda och behöver byggas ut och här krävs det också fler lärare.”Vi skall utbilda fler lärare”, säger vår statsminister. Men vet du, Stefan Löven, hur lång tid denna utbildning tar? Det är nu vi behöver lärarna! Våra kommuner går på knäna och klarar inte av alla flyktingar som regeringen kräver att man skall ta emot. Men nu äntligen verkar det som om tioöringen har ramlat ner hos några politiker som fattat att vi inte klara att ta emot alla flyktingar och vill därför strama åt flyktingmottagningen och införa en bättre gränskontroll vilket man även vid senaste EU möte föreslog. Detta skulle man ha gjort tidigare.

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson gick ut med att man skulle satsa på att hjälpa dom som fanns i flyktinglägren i gränsområdena blev han och hans parti beskyllda av de andra partierna för att vara rasister och främlingsfientliga. Men vad säger man nu när Röda Korset, Lions Club och andra hjälporganisationer gör samma sak och sätter in alla sina resurser för att hjälpa dessa människor i närområdets flyktingläger?

Vi pratar ju om att vi i Sverige är för demokrati och vi skryter gärna utomlands att vi är ett föregångsland när det gäller demokrati och vi pekar gärna finger åt andra länder. Hur kommer det sig då att man stänger ute Sveriges tredje största parti för att vara med i de partiöverläggningar som gäller en så viktig fråga för Sverige som flyktingmottagningen?

En fråga till vår finansminister Magdalena Andersson: Kommer ränteavdragen att slopas och hur mycket kommer skatterna att behöva höjas för att klara den ekonomiska belastning på 40 miljarder kronor som enligt prognosen flyktingmottagningen kommer att kosta i år? Nästa år 60 miljarder kronor och år 2017 kostar det 73 miljarder kronor. Detta är inte hållbart på sikt för Sverige och hur mycket kommer upplåningen och skuldsättningen att öka för att klara de ökade kostnaderna?

När ni övertog regeringsmakten så sa du att ”ladorna” var tomma, nu fyller ni dom med skuldsedlar och sätter landet i en kommande ekonomisk kris. Vi behöver inte vara värdsbäst på att ta emot flyktingar, nu måste vi begränsa densamma annars kommer vi om något år att hamna i samma ekonimiska kris som Grekland. Hur går det då med ert löfte om vård, skola och omsorg till alla?

Opolitisk observant

Men det finns ju en gräns för hur mycket ett land han ställa upp med och när det nu kommer tusentals flyktingar i veckan då räcker inte våra resurser till. Vi saknar bland annat bostäder för alla dessa mäniskor och även om vår statsminister säger ”Vi skall bygga” så tar det något år innan dessa bostäder är inflyttningsklara. Under tiden betalar Migrationsverket ut fantasihyror till privata aktörer för att flyktingarna skall få tak över huvudet.

Även våra skolor är överfyllda och behöver byggas ut och här krävs det också fler lärare.”Vi skall utbilda fler lärare”, säger vår statsminister. Men vet du, Stefan Löven, hur lång tid denna utbildning tar? Det är nu vi behöver lärarna! Våra kommuner går på knäna och klarar inte av alla flyktingar som regeringen kräver att man skall ta emot. Men nu äntligen verkar det som om tioöringen har ramlat ner hos några politiker som fattat att vi inte klara att ta emot alla flyktingar och vill därför strama åt flyktingmottagningen och införa en bättre gränskontroll vilket man även vid senaste EU möte föreslog. Detta skulle man ha gjort tidigare.

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson gick ut med att man skulle satsa på att hjälpa dom som fanns i flyktinglägren i gränsområdena blev han och hans parti beskyllda av de andra partierna för att vara rasister och främlingsfientliga. Men vad säger man nu när Röda Korset, Lions Club och andra hjälporganisationer gör samma sak och sätter in alla sina resurser för att hjälpa dessa människor i närområdets flyktingläger?

Vi pratar ju om att vi i Sverige är för demokrati och vi skryter gärna utomlands att vi är ett föregångsland när det gäller demokrati och vi pekar gärna finger åt andra länder. Hur kommer det sig då att man stänger ute Sveriges tredje största parti för att vara med i de partiöverläggningar som gäller en så viktig fråga för Sverige som flyktingmottagningen?

En fråga till vår finansminister Magdalena Andersson: Kommer ränteavdragen att slopas och hur mycket kommer skatterna att behöva höjas för att klara den ekonomiska belastning på 40 miljarder kronor som enligt prognosen flyktingmottagningen kommer att kosta i år? Nästa år 60 miljarder kronor och år 2017 kostar det 73 miljarder kronor. Detta är inte hållbart på sikt för Sverige och hur mycket kommer upplåningen och skuldsättningen att öka för att klara de ökade kostnaderna?

När ni övertog regeringsmakten så sa du att ”ladorna” var tomma, nu fyller ni dom med skuldsedlar och sätter landet i en kommande ekonomisk kris. Vi behöver inte vara värdsbäst på att ta emot flyktingar, nu måste vi begränsa densamma annars kommer vi om något år att hamna i samma ekonimiska kris som Grekland. Hur går det då med ert löfte om vård, skola och omsorg till alla?

Opolitisk observant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.