2015-11-03 06:00

2015-11-03 06:00

Tradition som etablerat sig

CHEFREDAKTÖR: Svar

Bilden på de två arrangörerna av Halloweenparaden tycker jag ändå var ganska harmlös - sett ur dagens perspektiv, med amerikanskt haloweenfirande som slagit igenom på bred front i Sverige.

Diskussioner har funnits om lämpligheten att klä ut sig i enlighet halloween-traditionen just den här allhelgonahelgen, i ljuset av vad som hände i Trollhättan. Men min åsikt är ändå att en enskild galnings verk inte ska få påverka det vardagliga livet för alla andra. Och om nu halloween etablerat sig som en festlig tilldragelse i Sverige - så låt det få fortsätta vara så.

Åmåls kommun stod som arrangör för både paraden och manifestationen senare på kvällen och man kan måhända också diskutera lämpligheten att nämna båda tilldragelserna i samma artikel. Då ganska lite förhandsinformation kommit från arrangören om manifestationen, var min bedömning att det ändå kunde låta sig göras.

Ove Rydh

Diskussioner har funnits om lämpligheten att klä ut sig i enlighet halloween-traditionen just den här allhelgonahelgen, i ljuset av vad som hände i Trollhättan. Men min åsikt är ändå att en enskild galnings verk inte ska få påverka det vardagliga livet för alla andra. Och om nu halloween etablerat sig som en festlig tilldragelse i Sverige - så låt det få fortsätta vara så.

Åmåls kommun stod som arrangör för både paraden och manifestationen senare på kvällen och man kan måhända också diskutera lämpligheten att nämna båda tilldragelserna i samma artikel. Då ganska lite förhandsinformation kommit från arrangören om manifestationen, var min bedömning att det ändå kunde låta sig göras.

Ove Rydh

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.