2015-10-20 06:00

2015-10-20 06:00

Lokal politik är spännande

ÅMÅL: Hade tänkt ge en blomma till Lindström

Det är intressant med politik. Just nu är Folkpartiets lokala politik särskilt intressant där både Håkan Sandberg och Lisbeth Vestlund är inflyttade från andra partier. Och när Vestlund nu tänker behålla sin plats som ersättare i fullmäktige, så måste det också vitalisera de folkpartister som står högre upp på listan, så att de slipper att få henne som sjukvikarie. De kommer nog att hålla sig friskare än någonsin.

Jag hade faktiskt tänkt ge en blomma till Tomas Lindström, den politiskt vilde sverigedemokrat som piggade upp fullmäktiges val av nämndemän häromsistens. Det är kanske dags nu, för att nämndeman Jan-Eric Thorin lyckas bli vald med nio röster av totalt 33, måste ju bekräfta vilken omdömesgill person han är. Det var ju trots allt Tomas Lindström som fick 22 personer att inte rösta på honom.

Att sen Thorin i en intervju ger sin dom över Vestlund och talar om lag-anda, det får åtminstone mig att undra hur det står till. Med lagen och andan.

Oj, så spännande!

Björn Arén

Det är intressant med politik. Just nu är Folkpartiets lokala politik särskilt intressant där både Håkan Sandberg och Lisbeth Vestlund är inflyttade från andra partier. Och när Vestlund nu tänker behålla sin plats som ersättare i fullmäktige, så måste det också vitalisera de folkpartister som står högre upp på listan, så att de slipper att få henne som sjukvikarie. De kommer nog att hålla sig friskare än någonsin.

Jag hade faktiskt tänkt ge en blomma till Tomas Lindström, den politiskt vilde sverigedemokrat som piggade upp fullmäktiges val av nämndemän häromsistens. Det är kanske dags nu, för att nämndeman Jan-Eric Thorin lyckas bli vald med nio röster av totalt 33, måste ju bekräfta vilken omdömesgill person han är. Det var ju trots allt Tomas Lindström som fick 22 personer att inte rösta på honom.

Att sen Thorin i en intervju ger sin dom över Vestlund och talar om lag-anda, det får åtminstone mig att undra hur det står till. Med lagen och andan.

Oj, så spännande!

Björn Arén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.