2015-10-05 06:00

2015-10-05 06:00

I Ånimskog finns lokaler till förskola

TOMT ÅNIMSKOG: Åmål ligger lite väl avsides

Ekonomi

Det har debatterats en hel i PD om att det fattas lokaler till en förskola. Här i Ånimskog finns lokalerna som söks. Förskolan lades ju ner för ett antal år sedan och kommunen har fortfarande låneskulder att betala på bygdegården.

I bygdegården finns förskolans lokaler kvar. Att ha dom tomma år ut och år in kan ju inte vara så lönsamt. Och behöver man nu lokaler så är det väl bara att öppna förskolan igen. Varför då bygga nytt? Eller hyra in sig i andra lokaler?

Sen kan man ju tycka att Ånimskog ligger lite avsides. Men det tycker inte vi som bor här. Vi tycker att Åmål ligger lite väl avsides: hela tre mil bort.

Och att bussa barnen in till Ånimskog är lika långt som att bussa dem bort till Åmål.

Tänk på ekonomin. Använd de lokaler som redan gapar tomma i kommunen.

Dag Blomqvist

Det har debatterats en hel i PD om att det fattas lokaler till en förskola. Här i Ånimskog finns lokalerna som söks. Förskolan lades ju ner för ett antal år sedan och kommunen har fortfarande låneskulder att betala på bygdegården.

I bygdegården finns förskolans lokaler kvar. Att ha dom tomma år ut och år in kan ju inte vara så lönsamt. Och behöver man nu lokaler så är det väl bara att öppna förskolan igen. Varför då bygga nytt? Eller hyra in sig i andra lokaler?

Sen kan man ju tycka att Ånimskog ligger lite avsides. Men det tycker inte vi som bor här. Vi tycker att Åmål ligger lite väl avsides: hela tre mil bort.

Och att bussa barnen in till Ånimskog är lika långt som att bussa dem bort till Åmål.

Tänk på ekonomin. Använd de lokaler som redan gapar tomma i kommunen.

Dag Blomqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.