2015-09-16 06:00

2015-09-16 13:37

Ta vara på den lokala arbetskraften

PD-insändare

Bemötande

Denna kritik gäller alla företagare som har ett dålig bemötande mot oss arbetsökande:

Hur tänker ni när ni lägger ut jobbannonser där ni skriver följande: ”Bil och körkort krävs, ingen utbildning krävs, erfarenhet är ett plus, men behövs inte”? Men när man söker så får man svaret att jobbet ännu inte är tillsatt men att erfarenhet är nödvändig för att ens få provanställning.

Man fick höra i tv:s debatt program för par månader sedan att vi ”svenska” arbetssökande inte tar skitjobben, som många företag utrycker sig. Men när man söker får man ju inte ens chansen då ni har en sådan attityd mot oss –trots att vi har både bil och körkort och en vilja att lära oss nya jobb.

Detta är en ren kränkning av oss och man undrar vart Sverige är på väg då snart alla kräver dyra utbildningar (som tar halva vårt arbetsföra liv) istället för praktisk kunskap genom lärlingsjobb.

Vi borde ta till vara den lokala befolkningen och inte tvinga oss arbetsökande runt omkring i hela Sverige och få oss må dåligt...

Alla företagare borde tänka längre än näsan räcker.

En arg arbetsökande

Denna kritik gäller alla företagare som har ett dålig bemötande mot oss arbetsökande:

Hur tänker ni när ni lägger ut jobbannonser där ni skriver följande: ”Bil och körkort krävs, ingen utbildning krävs, erfarenhet är ett plus, men behövs inte”? Men när man söker så får man svaret att jobbet ännu inte är tillsatt men att erfarenhet är nödvändig för att ens få provanställning.

Man fick höra i tv:s debatt program för par månader sedan att vi ”svenska” arbetssökande inte tar skitjobben, som många företag utrycker sig. Men när man söker får man ju inte ens chansen då ni har en sådan attityd mot oss –trots att vi har både bil och körkort och en vilja att lära oss nya jobb.

Detta är en ren kränkning av oss och man undrar vart Sverige är på väg då snart alla kräver dyra utbildningar (som tar halva vårt arbetsföra liv) istället för praktisk kunskap genom lärlingsjobb.

Vi borde ta till vara den lokala befolkningen och inte tvinga oss arbetsökande runt omkring i hela Sverige och få oss må dåligt...

Alla företagare borde tänka längre än näsan räcker.

En arg arbetsökande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.