2015-07-08 15:55

2015-07-08 15:55

Bluesbössa är en bra idé

ÅMÅL: Många med mig skulle nog gärna ge bidrag efter förmågaIngegerd Åhlstedt

Apropå Sune Tholins krönika i tisdagens PD. Bra tanke och initiativ att ge oss, som mer än gärna njuter av gatubluesen, en möjlighet att bidraga till kostnaderna som bluesföreningen har.

Finns det möjlighet att sätta upp någon form av bössor i sta'n där vi kan lägga ett bidrag, eller kan någon gå runt med bössor? Många andra föreningar har ju rätt att göra det. Det borde vara legitimt att ge bluesföreningen samma möjlighet. Varje dag får vi ju om vi vill ge dem som sitter utanför affärerna ett bidrag.

Jag tror att många med mig gärna skulle ge ett bidrag efter förmåga. De som har råd kan bli stödmedlemmar, köpa t-shirt eller köpa entrebiljett i syfte att stödja bluesföreningen.

Bluesfestivalen betyder mycket för oss som bor i Åmål och alla bluesare som gästar kommunen. Vi vill alla ha festivalen kvar och Åmål behöver den. Jag förutsätter att alla restauranger, kaféer och liknande som drar nytta av bluesartisterna (som bluesföreningen engagerat och betalat för att komma hit) betalar en rejäl summa till föreningen. Deras omsättning och intäkter ökar med all säkerhet många procent. Vågar någon berörd berätta hur mycket?

Jag önskar alla bluesvänner och alla andra en härlig blueshelg, ber vädergudarna om bra bluesväder och så ses vi på ”sta'n”.

Apropå Sune Tholins krönika i tisdagens PD. Bra tanke och initiativ att ge oss, som mer än gärna njuter av gatubluesen, en möjlighet att bidraga till kostnaderna som bluesföreningen har.

Finns det möjlighet att sätta upp någon form av bössor i sta'n där vi kan lägga ett bidrag, eller kan någon gå runt med bössor? Många andra föreningar har ju rätt att göra det. Det borde vara legitimt att ge bluesföreningen samma möjlighet. Varje dag får vi ju om vi vill ge dem som sitter utanför affärerna ett bidrag.

Jag tror att många med mig gärna skulle ge ett bidrag efter förmåga. De som har råd kan bli stödmedlemmar, köpa t-shirt eller köpa entrebiljett i syfte att stödja bluesföreningen.

Bluesfestivalen betyder mycket för oss som bor i Åmål och alla bluesare som gästar kommunen. Vi vill alla ha festivalen kvar och Åmål behöver den. Jag förutsätter att alla restauranger, kaféer och liknande som drar nytta av bluesartisterna (som bluesföreningen engagerat och betalat för att komma hit) betalar en rejäl summa till föreningen. Deras omsättning och intäkter ökar med all säkerhet många procent. Vågar någon berörd berätta hur mycket?

Jag önskar alla bluesvänner och alla andra en härlig blueshelg, ber vädergudarna om bra bluesväder och så ses vi på ”sta'n”.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.