2015-04-13 09:30

2015-04-13 09:30

Skärpning när det gäller högerregeln

TRAFIKEN: Försäkringsbolaget betalar?

Skärpning

Varför är många bilförare så dåliga på högerregeln?

När vi kör omkring i vår stad så ser vi ofta bilar som blåser på, utan en tanke på att högerregeln existerar. Ta gator som Läroverksgatan och Fryxellsgatan som exempel, så är dessa gator EJ huvudleder och högerregeln gäller!

När vi kommer från påfarterna så kan vi bara köra ut när en bil kommer från vänster.

Så om min fru (som kör bilen) kanske vill byta till en bättre bil så kommer hon en vacker dag att köra ut och bli krockad och därmed får ditt försäkringsbolag betala, eftersom du bara blåser på utan en tanke på högerregeln,

Du som bara kör rakt genom korsningarna är skyldig att stanna när det kommer fordon från höger då du ej befinner dig på en huvudled.

Skärpning!


Kenneth Karlin

Varför är många bilförare så dåliga på högerregeln?

När vi kör omkring i vår stad så ser vi ofta bilar som blåser på, utan en tanke på att högerregeln existerar. Ta gator som Läroverksgatan och Fryxellsgatan som exempel, så är dessa gator EJ huvudleder och högerregeln gäller!

När vi kommer från påfarterna så kan vi bara köra ut när en bil kommer från vänster.

Så om min fru (som kör bilen) kanske vill byta till en bättre bil så kommer hon en vacker dag att köra ut och bli krockad och därmed får ditt försäkringsbolag betala, eftersom du bara blåser på utan en tanke på högerregeln,

Du som bara kör rakt genom korsningarna är skyldig att stanna när det kommer fordon från höger då du ej befinner dig på en huvudled.

Skärpning!


Kenneth Karlin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.