2018-02-08 15:54

2018-02-08 15:54

Ebbe var en av Åmåls mest kända

DÖDSFALL

Torghandlaren och handelsträdgårdsföreståndaren Ebbe Carrby har avlidit i en ålder av 84 år.

Närmast sörjande är sambon Marisa och dottern Molly.

Ebbe Carrby var troligtvis Åmåls mest kände man. Han gick allmänt under namnet ”Ebbe på torget” och har varit ett uppskattat inslag i gatubilden. I såväl solsken som regn har han stått i sitt stånd och sålt blommor, grönsaker, frukt och annat medan Åmålsborna passerat förbi.

I samband med Ljusfesten i höstas uppmärksammades han högtidligt av Åmåls kommun, som förärade honom en egen gatsten för hans trogna tjänst. Då hade han varit torgförsäljare i Åmål i 62 år och hade inga planer på att sluta.

I företaget ingår också handelsträdgården vid bostaden på Bengtsforsvägen.

Ebbe Carrby somnade in den 15 januari i Thailand där han befann sig på semester tillsammans med sambon Marisa Suwan. Dottern Molly läser sista året på en utbildning i Bangkok och begravningen kommer att ske efter att hon är klar med sin examen i maj och har möjlighet att resa till Sverige.

Marisa Suwan har varit med och drivit företaget i många år, men familjen har ännu inte beslutat hur de vill göra framöver med verksamheten.

Ebbe Carrby var uppvuxen i Göteborgstrakten, men kom till Åmål som ung och startade sitt företag här. Han var hängiven sitt arbete och hade en stor passion för att sälja växter och blommor.

När han inte arbetade, tyckte han mycket om att resa och se världen. Dessutom hade han ett fiskeintresse och åkte gärna till Västkusten och Orust för att fiska.

Till den närmaste familjen hör också en äldre bror i Trelleborg och en yngre syster i Mölnlycke.

Elinor Thuresson

Ebbe Carrby var troligtvis Åmåls mest kände man. Han gick allmänt under namnet ”Ebbe på torget” och har varit ett uppskattat inslag i gatubilden. I såväl solsken som regn har han stått i sitt stånd och sålt blommor, grönsaker, frukt och annat medan Åmålsborna passerat förbi.

I samband med Ljusfesten i höstas uppmärksammades han högtidligt av Åmåls kommun, som förärade honom en egen gatsten för hans trogna tjänst. Då hade han varit torgförsäljare i Åmål i 62 år och hade inga planer på att sluta.

I företaget ingår också handelsträdgården vid bostaden på Bengtsforsvägen.

Ebbe Carrby somnade in den 15 januari i Thailand där han befann sig på semester tillsammans med sambon Marisa Suwan. Dottern Molly läser sista året på en utbildning i Bangkok och begravningen kommer att ske efter att hon är klar med sin examen i maj och har möjlighet att resa till Sverige.

Marisa Suwan har varit med och drivit företaget i många år, men familjen har ännu inte beslutat hur de vill göra framöver med verksamheten.

Ebbe Carrby var uppvuxen i Göteborgstrakten, men kom till Åmål som ung och startade sitt företag här. Han var hängiven sitt arbete och hade en stor passion för att sälja växter och blommor.

När han inte arbetade, tyckte han mycket om att resa och se världen. Dessutom hade han ett fiskeintresse och åkte gärna till Västkusten och Orust för att fiska.

Till den närmaste familjen hör också en äldre bror i Trelleborg och en yngre syster i Mölnlycke.

Elinor Thuresson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.