2018-01-08 09:00

2018-01-08 09:00

Vuxna vård- och omsorgsstudenter får jobb direkt

ÅMÅL: Firade med mat på Stadt

En stor grupp elever gick ut vård- och omsorgsprogrammet på Vuxenutbildningen vid terminsslutet.

De här eleverna har gått ut vård- och omsorgsprogrammet på Vuxenutbildningen i Åmåls kommun och firade i examen med mat på Stadshotellet. Från vänster Shih-Ming ”Jason” Hsu Holmström, Noelia Issa, Antonia Björnevang, Thomas Höjdén (lärare), Ingela Gustafsson (lärare), Jessica Olsson (lärare), Mikaela Lidström, Ehab Omar Alsaid, Elina Engvall, Johnnie Bergenheim Lindh, Nour Mohd Jaber, Tinnie Dahlbom och Carina Gustafsson (lärare). Samuel Karlsson saknas på bilden.

– De har läst ett år, 1 550 gymnasiepoäng, säger läraren Thomas Höjdén.

– Det är en koncentrerad utbildning. Många har valt inriktning inom LSS, men de har även rätt att jobba inom äldrevården. De får jobb direkt. Sedan kanske några läser vidare till sjuksköterska.

De här eleverna har gått ut vård- och omsorgsprogrammet på Vuxenutbildningen i Åmåls kommun och firade i examen med mat på Stadshotellet. Från vänster Shih-Ming ”Jason” Hsu Holmström, Noelia Issa, Antonia Björnevang, Thomas Höjdén (lärare), Ingela Gustafsson (lärare), Jessica Olsson (lärare), Mikaela Lidström, Ehab Omar Alsaid, Elina Engvall, Johnnie Bergenheim Lindh, Nour Mohd Jaber, Tinnie Dahlbom och Carina Gustafsson (lärare). Samuel Karlsson saknas på bilden.

– De har läst ett år, 1 550 gymnasiepoäng, säger läraren Thomas Höjdén.

– Det är en koncentrerad utbildning. Många har valt inriktning inom LSS, men de har även rätt att jobba inom äldrevården. De får jobb direkt. Sedan kanske några läser vidare till sjuksköterska.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.