2017-10-23 13:06

2017-10-23 13:33

Dalslands kanals vd går i pension

DALSLAND: Slutar efter 25 år

Dalslands kanal AB:s vd Benny Ruus går i pension efter 25 år på posten. Han har meddelat styrelsen att han kommer att lämna sitt uppdrag vid årsskiftet 2018-2019 och bolaget meddelar att de kommer börja leta efter ersättare.

Benny Ruus började arbeta på Dalslands kanal AB i september 1992 och under de första sex åren som kanaldirektör var han också chef för Dalslands turistråd. I dag är han ordförande i föreningen Sveriges och Norges kanaler och ledamot i IWI, Inland Waterways International, som är ett paraplyorgan för världens alla kanaler.

Under åren som kanaldirektör har Benny Ruus bland annat lett om- och tillbyggnationer av farleder och slussar och uppförande av nya servicestationer och båtmackar. Han ledde också arbetet när Upperudsälven svämmade över 2000.

– Jag har varit fantastiskt privilegierad som har fått förmånen att leda detta spännande och viktiga företag, säger Benny Ruus i ett pressmeddelande. Men efter mer än 25 år på chefsposten och med det faktum att jag närmar mig pension är det naturligt att lämna över till en ny kraft.

Styrelsen i Dalslands kanal AB meddelar att de strax kommer att påbörja arbetet med att rekrytera en ersättare för Benny Ruus.

Benny Ruus började arbeta på Dalslands kanal AB i september 1992 och under de första sex åren som kanaldirektör var han också chef för Dalslands turistråd. I dag är han ordförande i föreningen Sveriges och Norges kanaler och ledamot i IWI, Inland Waterways International, som är ett paraplyorgan för världens alla kanaler.

Under åren som kanaldirektör har Benny Ruus bland annat lett om- och tillbyggnationer av farleder och slussar och uppförande av nya servicestationer och båtmackar. Han ledde också arbetet när Upperudsälven svämmade över 2000.

– Jag har varit fantastiskt privilegierad som har fått förmånen att leda detta spännande och viktiga företag, säger Benny Ruus i ett pressmeddelande. Men efter mer än 25 år på chefsposten och med det faktum att jag närmar mig pension är det naturligt att lämna över till en ny kraft.

Styrelsen i Dalslands kanal AB meddelar att de strax kommer att påbörja arbetet med att rekrytera en ersättare för Benny Ruus.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.