2017-07-11 12:00

2017-07-11 12:00

Kalas så det räcker ett tag

GRATTIS: Mest mamma som uppmärksammar namnsdagen

Åmålskantorn Ellinor Wiman har namnsdag i dag, men hennes mamma är bättre än hon själv på att komma ihåg den högtidsdagen.
Efter det stora 100-årskalaset i juni, då Ellinor Wiman och hennes tvillingsyster Gunnel Svan gemensamt firade sin 50-årsdag, tycker Ellinor Wiman också att det räcker med kalas för ett tag.
– Vi sa att nästa gång blir när vi fyller 200.

När Ellinor Wiman var liten, brukade hennes mamma ge barnen små presenter på namnsdagen, köpte en påse jordnötter eller nåt i den stilen. Nu som vuxen, blir det inte mycket firande. Det händer att Ellinor Wiman själv glömmer bort sin namnsdag, men hennes mamma brukar fortfarande vara bra på att gratulera.

Sedan Ellinor Wiman fick jobbet som kantor i Åmåls församling, har hon också en namne som kollega, diakonen Ellinor Lilljeqvist. Det var en ovan situation till att börja med.

– Det är första gången jag är på en arbetsplats där vi är två som delar samma namn. Jag funderade ett tag på om jag borde kalla mig något annat, ta mitt andranamn eller så, men det har inte blivit något problem. De andra får specificera vem av oss de menar.

Gemensamt kalas

Så det planeras med andra ord inte något namnsdagskalas i dag. Men sommaren har redan bjudit på en stor fest. Svanskogstvillingarna Ellinor Wiman och Gunnel Svan firade att de fyllde 50 år med att gemensamt bjuda in till öppet hus i Svanskogs församlingshem, som ligger ovanligt vackert, alldeles i sjökanten.

Kom 110 gäster

Gensvaret blev överväldigande, med sammanlagt 110 gäster. Förutom släkt och nära vänner kom såväl körmedlemmar som tidigare elever för att uppvakta. Det blev flera glada återseenden.

– Det kom en del otippat folk. Det var väldigt roligt alltihop, säger Ellinor Wiman.

När Ellinor Wiman var liten, brukade hennes mamma ge barnen små presenter på namnsdagen, köpte en påse jordnötter eller nåt i den stilen. Nu som vuxen, blir det inte mycket firande. Det händer att Ellinor Wiman själv glömmer bort sin namnsdag, men hennes mamma brukar fortfarande vara bra på att gratulera.

Sedan Ellinor Wiman fick jobbet som kantor i Åmåls församling, har hon också en namne som kollega, diakonen Ellinor Lilljeqvist. Det var en ovan situation till att börja med.

– Det är första gången jag är på en arbetsplats där vi är två som delar samma namn. Jag funderade ett tag på om jag borde kalla mig något annat, ta mitt andranamn eller så, men det har inte blivit något problem. De andra får specificera vem av oss de menar.

Gemensamt kalas

Så det planeras med andra ord inte något namnsdagskalas i dag. Men sommaren har redan bjudit på en stor fest. Svanskogstvillingarna Ellinor Wiman och Gunnel Svan firade att de fyllde 50 år med att gemensamt bjuda in till öppet hus i Svanskogs församlingshem, som ligger ovanligt vackert, alldeles i sjökanten.

Kom 110 gäster

Gensvaret blev överväldigande, med sammanlagt 110 gäster. Förutom släkt och nära vänner kom såväl körmedlemmar som tidigare elever för att uppvakta. Det blev flera glada återseenden.

– Det kom en del otippat folk. Det var väldigt roligt alltihop, säger Ellinor Wiman.