2017-05-23 12:37

2017-05-23 12:37

60 år sedan de tog studenten i Åmål

ÅMÅL: Återträff 1957 års avgångselever

1957 års studenter vid Åmåls högre allmänna läroverk har i alla år haft regelbundna återträffar. I fredags träffades de på Stadshotellet för att fira 60-årsjubileum.

Det var 54 ungdomar som tog studenten vid Åmåls högre allmänna läroverk 1957.

Ungdomarna har nu hunnit bli 80 år och de kan i år fira 60-årsjubileet av sin examen.

Inte många av dem bor i Åmål nuförtiden, utan flertalet av de 13 som deltog vid återträffen i fredags var tillresta. Mest långväga av jubilarerna var Roland Magnusson, som numera bor i Schweiz. Han tror att det kan finnas en studiekamrat även i Österrike, men hon var inte på plats i Åmål för kalaset.

Roland Magnusson brukar försöka passa in sina Sverigeresor så att han kan vara med på återträffarna. Han var med även när han bodde i Japan.

I många år träffades 1957 års avgångsklass vart femte år, men numera blir det vartannat eller vart tredje. När de för tre år sedan sågs senast var det i Säffle eftersom ungefär hälften av studenterna kommer därifrån. Men några visar sig å andra sidan ha daglig kontakt, medan två herrar brukar ses varje år på älgjakten.

Guidning på biblioteket

På programmet den här gången stod fika, middag och samvaro på stadshotellet, där flera också bodde över. För underhållningen stod Åmålsciceronen Gustav Wennberg som fullt uppklädd i sin karolinerkostym bjöd på en sittande stadsvandring inne på biblioteket.

Det var 54 ungdomar som tog studenten vid Åmåls högre allmänna läroverk 1957.

Ungdomarna har nu hunnit bli 80 år och de kan i år fira 60-årsjubileet av sin examen.

Inte många av dem bor i Åmål nuförtiden, utan flertalet av de 13 som deltog vid återträffen i fredags var tillresta. Mest långväga av jubilarerna var Roland Magnusson, som numera bor i Schweiz. Han tror att det kan finnas en studiekamrat även i Österrike, men hon var inte på plats i Åmål för kalaset.

Roland Magnusson brukar försöka passa in sina Sverigeresor så att han kan vara med på återträffarna. Han var med även när han bodde i Japan.

I många år träffades 1957 års avgångsklass vart femte år, men numera blir det vartannat eller vart tredje. När de för tre år sedan sågs senast var det i Säffle eftersom ungefär hälften av studenterna kommer därifrån. Men några visar sig å andra sidan ha daglig kontakt, medan två herrar brukar ses varje år på älgjakten.

Guidning på biblioteket

På programmet den här gången stod fika, middag och samvaro på stadshotellet, där flera också bodde över. För underhållningen stod Åmålsciceronen Gustav Wennberg som fullt uppklädd i sin karolinerkostym bjöd på en sittande stadsvandring inne på biblioteket.