2017-03-14 09:19

2017-03-14 09:19

Härd laddar för ny säsong

NAMNSDAG: Christoffer vaktar målet i Viken

I morgon onsdag har alla som heter Kristoffer namnsdag. Vikens målvakt Härd stavar med Ch.

Division 4-fotbollslaget IF Vikens målvakt Christoffer Härd fyller 18 år den 1 maj. Men i morgon onsdag har han namnsdag.

Brukar ni fira namnsdagar i er familj?

– Nej, inte så mycket. Men jag brukar alltid få en peng av farmor. Kanske fixar mamma och pappa en tårta.

Trots sin ungdom är Christoffer Härd redan tämligen rutinerad som burväktare. Han är på väg att gå från talangfull till etablerad. I år, när Johannes Ovesen lämnat Viken för Fengersfors IK, känns Christoffer som det givna förstavalet i Vikens mål.

– Jag tror i alla fall att jag har en bra chans att få stå många matcher, säger Christoffer Härd ödmjukt.

Hur kommer det sig att du blev målvakt?

– Jag började faktiskt som målvakt, men sen har jag också spelat en hel del ute. Men det har alltid varit målvaktsposten som lockat mest, jag vet inte riktigt varför. Men det är en bra position. Man slipper springa.

Han tror på sitt Viken inför året.

– Det känns positivt. Trots att vi tappat en del, har vi en bra trupp. Vi kommer att bli jobbiga att möta.

Division 4-fotbollslaget IF Vikens målvakt Christoffer Härd fyller 18 år den 1 maj. Men i morgon onsdag har han namnsdag.

Brukar ni fira namnsdagar i er familj?

– Nej, inte så mycket. Men jag brukar alltid få en peng av farmor. Kanske fixar mamma och pappa en tårta.

Trots sin ungdom är Christoffer Härd redan tämligen rutinerad som burväktare. Han är på väg att gå från talangfull till etablerad. I år, när Johannes Ovesen lämnat Viken för Fengersfors IK, känns Christoffer som det givna förstavalet i Vikens mål.

– Jag tror i alla fall att jag har en bra chans att få stå många matcher, säger Christoffer Härd ödmjukt.

Hur kommer det sig att du blev målvakt?

– Jag började faktiskt som målvakt, men sen har jag också spelat en hel del ute. Men det har alltid varit målvaktsposten som lockat mest, jag vet inte riktigt varför. Men det är en bra position. Man slipper springa.

Han tror på sitt Viken inför året.

– Det känns positivt. Trots att vi tappat en del, har vi en bra trupp. Vi kommer att bli jobbiga att möta.