2016-09-26 14:19

2016-09-26 14:19

Blev tredje L:et i syskonskaran

NAMNSDAG: Politikern, företagaren och fotografen Lennart Hansson gillar sitt namn

Drygt 120 000 svenskar har Lennart som förnamn. Den 28 september uppmärksammas de i almanackan.
– Dagen kommer att förflyta precis som övriga dagar: I lugn och ro, säger mångsysslaren Lennart Hansson från Åmål.

Eftersom Lennart Hansson har tagit ut den allmänna delen av pensionen kan han numera ägna mer tid åt två av sina stora passioner: kommunalpolitik och företagande. I den förstnämnda rollen representerar han Liberalerna och i den andra sprider han kunskap om whisky.

– Genom åren har jag varit engagerad på över hundra dryckesmässor och hållit ett 30-tal provsmakningar på Stena Line, säger Lennart Hansson, som alltid förespråkar kvalitet framför kvantitet.

Är det ingen risk att man dricker för mycket om man jobbar med sprit?

– Nej, jag dricker inte, jag njuter. För mig är det två väsensskilda saker. Jag kan smutta och ta in doften av en liten skvätt god whisky i flera timmar.

Om vi återgår till namnsdagen: Hur kommer det sig att du heter Lennart?

– Mina föräldrar tyckte helt enkelt att det passade bra, eftersom jag har två äldre bröder som heter Lars och Leif. Då kunde mamma namnmärka alla våra kläder med L Hansson. Sedan vet jag inte om jag riktigt lever upp till namnet, som betyder lejonmodig på tyska.

För egen del brukar Lennart Hansson inte fira vad folk heter, även om det finns ett kärt undantag.

– Hustrun har namnsdag på julafton, så henne försöker jag komma ihåg.

Eftersom Lennart Hansson har tagit ut den allmänna delen av pensionen kan han numera ägna mer tid åt två av sina stora passioner: kommunalpolitik och företagande. I den förstnämnda rollen representerar han Liberalerna och i den andra sprider han kunskap om whisky.

– Genom åren har jag varit engagerad på över hundra dryckesmässor och hållit ett 30-tal provsmakningar på Stena Line, säger Lennart Hansson, som alltid förespråkar kvalitet framför kvantitet.

Är det ingen risk att man dricker för mycket om man jobbar med sprit?

– Nej, jag dricker inte, jag njuter. För mig är det två väsensskilda saker. Jag kan smutta och ta in doften av en liten skvätt god whisky i flera timmar.

Om vi återgår till namnsdagen: Hur kommer det sig att du heter Lennart?

– Mina föräldrar tyckte helt enkelt att det passade bra, eftersom jag har två äldre bröder som heter Lars och Leif. Då kunde mamma namnmärka alla våra kläder med L Hansson. Sedan vet jag inte om jag riktigt lever upp till namnet, som betyder lejonmodig på tyska.

För egen del brukar Lennart Hansson inte fira vad folk heter, även om det finns ett kärt undantag.

– Hustrun har namnsdag på julafton, så henne försöker jag komma ihåg.