2016-08-04 06:00

2016-08-04 06:00

Viktigt med en sysselsättning

GRATTIS: Arne och Arnold har namnsdag i dag

Arne Johansson sålde sitt sista hus den 1 juni. Nu är frågan hur det är egentligen, att leva som pensionär.

Arne Johansson är en välkänd profil i Åmål. Han har ägt fastigheter i stan i över 40 år under firmanamnen Arnes lägenheter. För en dryg månad sedan sålde han sin sista fastighet och kunde därmed kalla sig pensionär.

Hur fungerar pensionärslivet?

– Det är skönt. Jag behöver inte titta på mobilen för att se om något har hänt så fort jag stiger upp på morgonen. Och för första gången på 30 år behöver jag inte oroa mig över vad som sker på hemmaplan när vi åker utomlands, som den gången när min son ringde mitt under en Thailandresa och sa att en av mina hyresgäster hade blivit nedslagen.

Var det svårt att ställa om till ett liv som pensionär?

– Det har varit en omställning, men om det är något som jag har lärt mig av alla hyresgäster som har flyttat från villa till lägenhet så är det att det är viktigt att skaffa sig en hobby.

Arne Johansson är en välkänd profil i Åmål. Han har ägt fastigheter i stan i över 40 år under firmanamnen Arnes lägenheter. För en dryg månad sedan sålde han sin sista fastighet och kunde därmed kalla sig pensionär.

Hur fungerar pensionärslivet?

– Det är skönt. Jag behöver inte titta på mobilen för att se om något har hänt så fort jag stiger upp på morgonen. Och för första gången på 30 år behöver jag inte oroa mig över vad som sker på hemmaplan när vi åker utomlands, som den gången när min son ringde mitt under en Thailandresa och sa att en av mina hyresgäster hade blivit nedslagen.

Var det svårt att ställa om till ett liv som pensionär?

– Det har varit en omställning, men om det är något som jag har lärt mig av alla hyresgäster som har flyttat från villa till lägenhet så är det att det är viktigt att skaffa sig en hobby.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.