2016-07-18 11:52

2016-07-18 11:52

Musikern som textat fotbolls-EM

GRATTIS: Sara Larsson har namnsdag

Musikern och direkttextaren Sara Larsson med rötter i Ånimskog är en av många som har namnsdag idag. Hur ska du fira?

– Jag är hemma på besök hos familjen i Ånimskog. Vi brukar fira med tårta och frukost på sängen, antagligen blir det Schwarzwaldstårta.

Vad tycker du om traditioner?

– Vi tycker om att fira i min familj och att göra saker lite extra roliga, så jag tycker väldigt mycket om traditioner.

Vad har du gjort sedan du tog studenten från musikestetprogrammet på Karlbergsgymnasiet och flyttade från Ånimskog?

– Jag flyttade till Stockholm och studerade musik på Kulturama och Skeppsholmens folkhögskola. Jag har även utbildat mig till direkttextare på Södertörns folkhögskola. Nu frilansar jag som direkttextare på TV4 och SVT. Genom att skriva på speciella tangentbord där vi använder oss av stavelser i stället för bokstäver, kan vi skriva tillräckligt snabbt för att hinna med i direktsändningar och nyheter. Jag textar allt från Bingolotto och Idol till SVT Forum, Vinterstudion och olika sportevenemang som fotbolls-EM.

Hinner du med musiken?

– Ja, jag frilansar och sjunger på lite olika ställen. Nu senast uppträdde jag med mamma i Botilsäters kyrka i helgen. Dessutom har jag en egen liten hemmastudio där jag spelar in mina egna skivor.

– Jag är hemma på besök hos familjen i Ånimskog. Vi brukar fira med tårta och frukost på sängen, antagligen blir det Schwarzwaldstårta.

Vad tycker du om traditioner?

– Vi tycker om att fira i min familj och att göra saker lite extra roliga, så jag tycker väldigt mycket om traditioner.

Vad har du gjort sedan du tog studenten från musikestetprogrammet på Karlbergsgymnasiet och flyttade från Ånimskog?

– Jag flyttade till Stockholm och studerade musik på Kulturama och Skeppsholmens folkhögskola. Jag har även utbildat mig till direkttextare på Södertörns folkhögskola. Nu frilansar jag som direkttextare på TV4 och SVT. Genom att skriva på speciella tangentbord där vi använder oss av stavelser i stället för bokstäver, kan vi skriva tillräckligt snabbt för att hinna med i direktsändningar och nyheter. Jag textar allt från Bingolotto och Idol till SVT Forum, Vinterstudion och olika sportevenemang som fotbolls-EM.

Hinner du med musiken?

– Ja, jag frilansar och sjunger på lite olika ställen. Nu senast uppträdde jag med mamma i Botilsäters kyrka i helgen. Dessutom har jag en egen liten hemmastudio där jag spelar in mina egna skivor.