2016-03-02 11:14

2016-03-02 11:14

Karlbergsgymnasiet på besök på NWT

KARLSTAD

Torsdagen den 25 februari gjorde samhällsprogrammet på Karlbergsgymnasiet i Åmål ett studiebesök på Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad.

Där fick de en rundtur i byggnaden av guiden Anders Gren. De fick veta mer om tryckfriheten, hur det gick till att ordna en ansvarig utgivare för i tiden och NWT:s historia i korthet. Eleverna fick se dagens tryckeri, men även gamla tryckerimaskiner. Anders Gren berättade också om andra delar av tidningen, så som prenumerationsavdelningen, för att ge en helhetsbild av hur en tidning som NWT fungerar.

Där fick de en rundtur i byggnaden av guiden Anders Gren. De fick veta mer om tryckfriheten, hur det gick till att ordna en ansvarig utgivare för i tiden och NWT:s historia i korthet. Eleverna fick se dagens tryckeri, men även gamla tryckerimaskiner. Anders Gren berättade också om andra delar av tidningen, så som prenumerationsavdelningen, för att ge en helhetsbild av hur en tidning som NWT fungerar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.